Communicatie Archieven - Marketingportaal https://www.marketingportaal.nl/communicatie/ En nog een WordPress site Mon, 15 Apr 2024 09:58:11 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://www.marketingportaal.nl/wp-content/uploads/2018/12/favicon.png Communicatie Archieven - Marketingportaal https://www.marketingportaal.nl/communicatie/ 32 32 Werken aan een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving https://www.marketingportaal.nl/interne-communicatie/werken-aan-een-sterke-bedrijfscultuur-in-een-virtuele-omgeving/ Mon, 15 Apr 2024 09:58:11 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=5164 Omdat virtuele werkruimtes steeds gebruikelijker worden, wordt het bouwen en onderhouden van een sterke bedrijfscultuur een essentiële pijler voor het succes van organisaties. Het traditionele idee van een bedrijfscultuur, gevormd door fysieke interacties op kantoor, evolueert naar een virtuele omgeving....

Het bericht Werken aan een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Omdat virtuele werkruimtes steeds gebruikelijker worden, wordt het bouwen en onderhouden van een sterke bedrijfscultuur een essentiële pijler voor het succes van organisaties. Het traditionele idee van een bedrijfscultuur, gevormd door fysieke interacties op kantoor, evolueert naar een virtuele omgeving. Daarin werken teams op afstand. Hoewel deze verschuiving uitdagingen met zich meebrengt, biedt thuiswerken, of waar dan ook onderweg, zeker nieuwe kansen om een cultuur van verbondenheid, betrokkenheid en effectiviteit te cultiveren. Dit artikel belicht de belangrijkste aspecten die bijdragen aan het bouwen en onderhouden van een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving.

Regelmatige en transparante communicatie

Communicatie vormt de ruggengraat van elke bedrijfscultuur, en dit geldt des te meer in een virtuele setting. Regelmatige en transparante communicatie is van vitaal belang om teamleden betrokken te houden. Het bevordert daarmee een gevoel van verbondenheid. Dit omvat het gebruik van verschillende communicatiekanalen zoals:

  • videoconferenties
  • chats
  • e-mails en
  • projectmanagementtools.

Door frequente updates te geven over doelen, prestaties en nieuwe ontwikkelingen blijven teamleden op één lijn en voelen ze zich betrokken bij de bredere missie van het bedrijf.

Fostering transparantie

Transparantie is een andere sleutel tot het bouwen van vertrouwen en het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur, vooral in een virtuele omgeving waar visuele cues en informele interacties beperkter zijn. Leiders moeten open zijn over besluitvormingsprocessen, bedrijfsprestaties en strategische richting om een gevoel van eerlijkheid en vertrouwen te bevorderen. Door transparant te zijn, kunnen teamleden zich meer verbonden voelen met de organisatie en zich gemotiveerd voelen om bij te dragen aan het gemeenschappelijke doel.

Creatie van gemeenschap en teambetrokkenheid

Het creëren van een gevoel van gemeenschap en teambetrokkenheid is ook van cruciaal belang voor het bouwen van een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving. Dit kan worden bereikt door virtuele teambuildingactiviteiten, informele check-ins, en het bevorderen van een cultuur van samenwerking en ondersteuning. Het organiseren van virtuele koffiepauzes, teamuitjes of gezamenlijke projecten kan de band tussen teamleden versterken en een gevoel van verbondenheid creëren, zelfs op afstand.

Het vieren van successen voor een sterke bedrijfscultuur

Het vieren van successen is een andere essentiële praktijk om een positieve bedrijfscultuur te bevorderen, zelfs in een virtuele omgeving. Erken en beloon prestaties, zowel op individueel als op teamniveau. Dat stimuleert motivatie en betrokkenheid. Dit kan je doen door virtuele prijsuitreikingen, lof in teamvergaderingen of het verstrekken van beloningen zoals cadeaubonnen of extra vrije dagen. Door successen te vieren, voelen teamleden zich gewaardeerd en gemotiveerd om zich blijvend in te zetten voor het succes van het bedrijf.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Tot slot is het van belang om een cultuur van flexibiliteit en aanpassingsvermogen te omarmen in een virtuele werkomgeving. Dit omvat het erkennen en respecteren van de verschillende behoeften en omstandigheden van individuele teamleden. Denk daarbij aan flexibele werkuren, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een goede balans tussen werk en privéleven. Door flexibiliteit te tonen, kunnen organisaties een omgeving creëren waarin teamleden zich gewaardeerd en ondersteund voelen, wat bijdraagt aan een positieve en veerkrachtige bedrijfscultuur.

Werk bewust aan een sterke bedrijfscultuur

Nou dat is wel duidelijk hè! Het bouwen en onderhouden van een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving vereist een bewuste inzet van communicatie. Maar ook transparantie, teambetrokkenheid en het vieren van successen. Door deze elementen te omarmen, kunnen organisaties een positieve werkomgeving creëren. Daarin voelen teamleden zich namelijk meer verbonden, zijn zij gemotiveerd om gezamenlijk naar succes te streven!

Het bericht Werken aan een sterke bedrijfscultuur in een virtuele omgeving verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Beheer van negatieve reviews: 9 positieve tips! https://www.marketingportaal.nl/online-marketing/beheer-van-negatieve-reviews-9-positieve-tips/ Mon, 15 May 2023 07:19:54 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=5085 Het beheer van negatieve reviews kan een uitdaging zijn voor elk bedrijf, maar het is een cruciaal aspect van het opbouwen en behouden van een positieve online reputatie. Negatieve reviews kunnen potentieel schadelijk zijn voor je bedrijf, maar met de...

Het bericht Beheer van negatieve reviews: 9 positieve tips! verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Het beheer van negatieve reviews kan een uitdaging zijn voor elk bedrijf, maar het is een cruciaal aspect van het opbouwen en behouden van een positieve online reputatie. Negatieve reviews kunnen potentieel schadelijk zijn voor je bedrijf, maar met de juiste aanpak kunnen ze ook kansen bieden om te leren en te groeien. In dit artikel delen we negen positieve tips en strategieën om negatieve reviews effectief te beheren.

1. Wees proactief en reageer snel

Een van de belangrijkste aspecten van het omgaan met negatieve reviews is proactiviteit. Monitor regelmatig de verschillende online platforms waarop reviews over jouw bedrijf worden geplaatst, zoals sociale media, reviewwebsites en Google Mijn Bedrijf. Zodra je een negatieve review tegenkomt, reageer dan snel en adequaat.

2. Blijf kalm en empathisch

Wanneer je reageert op negatieve reviews, is het essentieel om kalm en empathisch te blijven, zelfs als de review onterecht of oneerlijk lijkt. Laat je dus niet verleiden tot het aangaan van een verhitte discussie. Toon begrip voor de frustratie of teleurstelling van de klant en bied een oprechte verontschuldiging aan voor hun ervaring. Dat is in feite het belangrijkste onderdeel bij het beheer van negatieve reviews!

3. Neem het gesprek offline

Hoewel het belangrijk is om te reageren op negatieve reviews, is het soms beter om het verdere gesprek offline voort te zetten. Geef de klant een manier om contact met je op te nemen, zoals een telefoonnummer of e-mailadres, om de kwestie privé en persoonlijk op te lossen. Dit toont aan dat je bereid bent om actief te luisteren en een oplossing te bieden.

4. Bied een oplossing aan

Naast het bieden van een oprechte verontschuldiging is het belangrijk om een mogelijke oplossing aan te bieden. Stel vragen om meer inzicht te krijgen in de specifieke zorgen of problemen van de klant en werk samen aan een passende oplossing. Dit laat zien dat je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen en de klanttevredenheid serieus neemt.

5. Leer van negatieve feedback

Negatieve reviews kunnen waardevolle inzichten bieden in de zwakke punten van je bedrijf. Neem de tijd om de feedback te analyseren en te identificeren waar er ruimte is voor verbetering. Gebruik deze feedback om je producten, diensten of processen te verbeteren en zo de algehele klantervaring te versterken.

6. Vraag om positieve reviews

Om je online reputatie te verbeteren, moedig tevreden klanten aan om positieve reviews achter te laten. Dit helpt om een evenwicht te creëren tussen positieve en negatieve feedback. Vraag bijvoorbeeld klanten om een review te schrijven na hun aankoop of nadat ze gebruik hebben gemaakt van je diensten. Je kunt dit doen door:

  • een vriendelijk verzoek te sturen via e-mail
  • een bedankkaartje toe te voegen aan de bestelling of
  • door een speciale sectie op je website te bieden waar klanten hun ervaringen kunnen delen.

7. Monitor en reageer op positieve reviews

Het is net zo belangrijk om positieve reviews te monitoren en erop te reageren. Het tonen van waardering en dankbaarheid aan tevreden klanten versterkt de relatie en moedigt anderen aan om ook positieve ervaringen te delen. Bedank de klant voor hun positieve feedback en laat weten dat je hun steun waardeert. Dit toont aan dat je betrokken bent bij je klanten en hun feedback serieus neemt.

8. Investeer in klantenservice en kwaliteit

Een effectieve manier om negatieve reviews te verminderen, is door te investeren in een uitstekende klantenservice en productkwaliteit. Zorg ervoor dat je team goed is opgeleid om klanten te helpen en problemen op te lossen. Luister naar feedback en gebruik het om je producten en diensten voortdurend te verbeteren. Door te streven naar consistent hoge kwaliteit, verminder je de kans op negatieve ervaringen en bijgevolg negatieve reviews.

9. Vraag om hulp van professionals voor beheer van negatieve reviews

Als het beheer van negatieve reviews je al snel te veel wordt, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van professionals op het gebied van reputatiemanagement en SEO. Deze experts kunnen je helpen bij het monitoren van online reviews, het ontwikkelen van effectieve strategieën en het herstellen van beschadigde reputaties. Ze hebben de kennis en ervaring om je te begeleiden bij het opbouwen van een sterke online aanwezigheid en het beheren van negatieve feedback.

Beheer van negatieve reviews noodzaak

Het beheer van negatieve reviews is een cruciale taak voor elk bedrijf dat een positieve online reputatie wil behouden. Door proactief te zijn, snel te reageren, empathisch te blijven en passende oplossingen aan te bieden, kun je de negatieve impact minimaliseren en zelfs kansen voor groei en verbetering creëren. Vergeet niet om te leren van negatieve feedback, positieve reviews te stimuleren en te investeren in kwaliteit en klantenservice. Kortom, met de juiste strategieën en aanpak kun je de online reputatie van je bedrijf versterken en het vertrouwen van je klanten behouden.

Het bericht Beheer van negatieve reviews: 9 positieve tips! verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
De 12 beste vaardigheden voor marketeers https://www.marketingportaal.nl/communicatie/de-12-beste-vaardigheden-voor-marketeers/ Mon, 17 Apr 2023 08:41:47 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=5048 Als marketeer heb je een breed scala aan vaardigheden nodig om succesvol te zijn. Van creativiteit tot analytisch vermogen, er zijn veel eigenschappen die je kunnen helpen om je doelen te bereiken. Hieronder vind je een lijst met enkele van...

Het bericht De 12 beste vaardigheden voor marketeers verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Als marketeer heb je een breed scala aan vaardigheden nodig om succesvol te zijn. Van creativiteit tot analytisch vermogen, er zijn veel eigenschappen die je kunnen helpen om je doelen te bereiken. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste vaardigheden voor marketeers die je, ook via bedrijfscursussen, kunt ontwikkelen als marketeer om je carrière naar het volgende niveau te tillen.

Het dozijn vaardigheden voor marketeers:

1. Creativiteit

Creativiteit is een essentiële vaardigheid voor elke marketeer. Je moet in staat zijn om unieke ideeën te bedenken voor campagnes en content die opvallen en de aandacht van je doelgroep trekken. Dit betekent niet dat je een kunstenaar of ontwerper moet zijn, maar dat je in staat bent om op een innovatieve manier te denken en nieuwe ideeën te genereren.

2. Communicatie is een van de belangrijkste vaardigheden voor marketeers

Communicatie is een van de belangrijkste vaardigheden die je als marketeer kunt hebben. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden, waaronder je klanten, collega’s, leidinggevenden en externe leveranciers. Goede communicatieve vaardigheden helpen je om ideeën en informatie duidelijk over te brengen en kunnen je helpen om betere relaties op te bouwen.

3. Analytisch vermogen

Als marketeer moet je in staat zijn om gegevens te analyseren en te interpreteren om te begrijpen hoe je campagnes presteren en hoe je betere resultaten kunt behalen. Dit betekent dat je vertrouwd moet zijn met gegevensanalyse en in staat moet zijn om deze gegevens om te zetten in bruikbare inzichten.

4. Flexibiliteit

De marketingwereld verandert voortdurend, dus het is belangrijk dat je als marketeer flexibel bent en in staat bent om je aan te passen aan veranderingen. Dit betekent dat je open moet staan voor nieuwe ideeën en in staat moet zijn om snel te schakelen als dat nodig is.

5. Strategisch denken

Een goede marketeer moet in staat zijn om strategisch te denken en in staat zijn om langetermijnplannen te maken om de doelstellingen van het bedrijf te bereiken. Dit betekent dat je in staat moet zijn om de grote lijnen te zien en te begrijpen hoe verschillende marketingkanalen en -tactieken kunnen worden gecombineerd om betere resultaten te behalen.

6. Projectmanagement

Als marketeer ben je vaak tegelijkertijd betrokken bij verschillende projecten en campagnes. Daarom is het belangrijk dat je goede projectmanagementvaardigheden hebt. Dit betekent dat je in staat moet zijn om projecten te plannen, te organiseren en te beheren om ervoor te zorgen dat ze op tijd en binnen het budget worden afgerond.

7. Klantgerichtheid

Als marketeer moet je in staat zijn om je te verplaatsen in de schoenen van je klanten en te begrijpen wat hen drijft. Dit betekent dat je in staat moet zijn om effectief onderzoek te doen naar je doelgroep. Daardoor begrijpen je beter wat hen motiveert en hoe je hun behoeften kunt vervullen. Dit is echt een van die vaardigheden voor marketeers waar iedereen beter van wordt!

8. Teamwork als een van de vaardigheden voor marketeers

Marketing is vaak een samenwerking tussen verschillende afdelingen, zoals creatieve teams, technologie-teams en verkoopteams. Het is dus belangrijk dat je in staat bent om goed samen te werken met anderen en effectief te communiceren. Zo bereik je een ​​gezamenlijk doel. Dit betekent dat je in staat moet zijn om feedback te geven en te ontvangen, en bereid moet zijn om ideeën te delen en samen te werken om resultaten te behalen.

9. Digitale vaardigheden

In de moderne wereld is digitale marketing niet meer weg te denken. Als marketeer moet kunnen werken met verschillende digitale marketingkanalen. Denk daarbij aan social media, e-mailmarketing, SEO en PPC (Pay-Per-Click). Dit betekent dat je vertrouwd moet zijn met digitale tools en platforms en in staat moet zijn om deze effectief te gebruiken.

10. Onderhandelingsvaardigheden voor marketeers

Als marketeer ben je vaak betrokken bij onderhandelingen met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden. Het is dus belangrijk dat je goede onderhandelingsvaardigheden hebt om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat bereikt voor jouw bedrijf.

11. Empathie

Empathie is een belangrijke vaardigheid voor marketeers. Door te begrijpen wat je klanten motiveert en wat hun behoeften zijn, kun je effectiever communiceren en betere relaties opbouwen. Je moet dus ook   in staat zijn om je in te leven in de doelgroep om creatieve ideeën te bedenken die hen zullen aanspreken.

12. Leiderschap

Als marketeer ben je vaak betrokken bij het leiden van teams en het beheren van projecten. Het is dus belangrijk dat je goede leiderschapsvaardigheden hebt, zoals het vermogen om te delegeren, te inspireren en te motiveren. Hierdoor kun je jouw team effectief aansturen en betere resultaten behalen.

Welke vaardigheden voor marketeers heb jij?

Samenvattend zijn er veel vaardigheden die je als marketeer kunt ontwikkelen om jouw carrière te bevorderen. Je hoeft ze dus heus niet het hele dozijn paraat te hebben. Het is belangrijk om een ​​combinatie te hebben van een aantal beste vaardigheden. We noemden hierboven creativiteit, communicatie, analytisch vermogen, flexibiliteit, strategisch denken en projectmanagement. Maar zeker ook klantgerichtheid, teamwork, digitale vaardigheden, onderhandelingsvaardigheden, empathie en leiderschap. Door deze vaardigheden te ontwikkelen en te versterken, kun je jouw werk als marketeer naar een hoger niveau tillen. Zo zal je succesvoller zijn in deze steeds veranderende branche!

Het bericht De 12 beste vaardigheden voor marketeers verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Waarom je zakelijk kerstkaarten zou moeten versturen https://www.marketingportaal.nl/direct-marketing/waarom-je-zakelijk-kerstkaarten-zou-moeten-versturen/ Mon, 06 Dec 2021 11:56:18 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4903 December staat in het teken van kerst en als je denkt aan kerst dan horen daar ook kerstkaarten bij. Kerstkaarten sturen we naar familie, vrienden en kennissen, maar ook zakelijk kerstkaarten mogen niet worden vergeten. Waarom niet? We vertellen het...

Het bericht Waarom je zakelijk kerstkaarten zou moeten versturen verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
December staat in het teken van kerst en als je denkt aan kerst dan horen daar ook kerstkaarten bij. Kerstkaarten sturen we naar familie, vrienden en kennissen, maar ook zakelijk kerstkaarten mogen niet worden vergeten. Waarom niet? We vertellen het je hieronder allemaal.

Redenen waarom je kerstkaarten zou moeten versturen

Het doel van het versturen van kerstkaarten is het overbrengen van een kerstwens. Dit geldt natuurlijk ook voor zakelijke kerstkaarten, maar zakelijke kerstkaarten versturen kun je doen om meerdere redenen. Wanneer je zakelijk een kerstkaart verstuurt, kun je bijvoorbeeld ook van de gelegenheid gebruik maken om de klant/relatie te bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar. En wat dacht je van een vooruitblik op het nieuwe jaar? Misschien staan er al een paar grote dingen gepland en kun je hier al iets over onthullen, bijvoorbeeld een verhuizing of uitbreiding van diensten die je aanbiedt? Zo maak je de klant nieuwsgierig en creëer je tegelijkertijd ook een stukje betrokkenheid.

Met kerstkaarten speel je jezelf weer even in de picture

Het versturen van kerstkaarten is natuurlijk ook een hele goede manier om je bedrijf weer even in de kijker te zetten. Je kunt het eigenlijk zien als een stukje reclame voor je bedrijf, maar dan minder direct en minder commercieel. Wil je dit effectief doen? Zorg er dan voor dat het ontwerp van jouw kerstkaart herkenbaar is, ofwel; aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf. Een klant of relatie moet eigenlijk in één oogopslag kunnen zien dat de kerstkaart van jouw bedrijf afkomstig is.

Hoe je kunt opvallen met zakelijke kerstkaarten

Ga je zakelijke kerstkaarten versturen? Dan ben je niet de enige. Hoe je er dan voor zorgt dat je opvalt? Dat kan op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld door een originele slogan op de kaart te plaatsen, maar je kunt ook opvallen door voor een speciale uitvoering te kiezen. Een kerstkaart hoeft tegenwoordig niet meer perse vierkant of rechthoekig te zijn. Wist je dat je tegenwoordig ook kerstkaarten in jouw eigen vorm uit kunt laten voeren door ze te laten stansen? Wat dacht je van een kerstkaart in de vorm van een kerstboom of kerstster? Het is allemaal mogelijk. Ook exclusieve afwerkingen voor kerstkaarten zijn tegenwoordig heel betaalbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstkaart uitgevoerd met een glimmende metallic foliedruk? Hiermee weet je zeker dat jouw kerstkaart opvalt. Kortom; opties genoeg. Informeer bij jouw drukker naar de mogelijkheden.

Tip: verstuur je kerstkaarten op tijd. Hiermee laat je zien dat je punctueel bent en heb je kans dat je niet tegelijkertijd met nog tien kaarten op de mat valt, waardoor jouw kerstkaart extra opvalt.

Het bericht Waarom je zakelijk kerstkaarten zou moeten versturen verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Laat zien wat je in huis hebt met een folder https://www.marketingportaal.nl/reclame-adverteren/laat-zien-wat-je-in-huis-hebt-met-een-folder/ Wed, 27 Oct 2021 15:07:35 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4835 Als bedrijf of als zzp-er wil je natuurlijk aan jouw (potentiële) klanten laten zien wat je allemaal kunt. Je wilt letterlijk en figuurlijk laten zien wat je in huis hebt. Een folder is een prachtige manier om dit te doen....

Het bericht Laat zien wat je in huis hebt met een folder verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Als bedrijf of als zzp-er wil je natuurlijk aan jouw (potentiële) klanten laten zien wat je allemaal kunt. Je wilt letterlijk en figuurlijk laten zien wat je in huis hebt. Een folder is een prachtige manier om dit te doen. Waarom? Wij vertellen het je allemaal in deze blog. Lees snel verder.

Waarom een folder?

Folders zie je overal verschijnen. In de wachtkamer bij de tandarts, in de showroom van de autodealer, maar je ontvangt ze ook wekelijks in de brievenbus. Een folder is niets anders dan een gevouwen flyer. Omdat een folder gevouwen wordt heb jij zat ruimte voor informatie en beeld. Met een folder kun je dus nét even wat meer de diepte ingaan dan wanneer je een flyer zou laten drukken. Met een folder heeft men informatie fysiek in handen. Het is iets tastbaars. Je wordt op deze manier meer getriggerd om de informatie tot je te nemen dan wanneer je het digitaal voorgeschoteld krijgt.

folders

Wat zet je in een folder?

Bepaal allereerst het doel van jouw flyer. Wil je reclame maken en ga je voor een commerciële aanpak, of wil je informatie verstrekken en een puur informatie folder maken? Wil je de folder gaan verspreiden of komen ze in een folderrek terecht? Zorg er hoe dan ook voor dat de inhoud/hoofdboodschap van jouw folder in één oogopslag duidelijk is, zodat het duidelijk is wat men qua inhoud kan verwachten. Kies voor een allesomvattende titel en versterk dit eventueel met een duidelijke foto of afbeelding op de voorkant van de folder. In de binnenkant van jouw folder heb je vervolgens zat ruimte om de nodige inhoudelijke informatie te verstrekken. Ook deze informatie kun je versterken met beeld. Gebruik niet te veel verschillende lettertypes en lettergroottes. Dit zorgt ervoor dat het geheel clean blijft en prettig leesbaar. Zorg ook altijd voor een goed contrast tussen de letters en de achtergrond. Ook dit komt ten goede aan de leesbaarheid. Het beste contrast bereik je door te kiezen voor een zwarte letterkleur op een witte of andere lichte kleur achtergrond.

Waar op letten bij folders drukken?

Niet alleen het ontwerp van jouw folder dient er aantrekkelijk uit te zien. Ook de uitstraling van jouw folder speelt een belangrijke rol. Hoe jij jouw folders laat drukken is ook weer afhankelijk van het doel én van de manier waarop je ze gaat verspreiden. Ga je een reclame folder maken en wil je deze huis-aan-huis verspreiden? Vanuit kostenoogpunt is het logisch dat je dan niet kiest voor een hele stevige, dikke folder. Dit is namelijk veel duurder. Ga jij jouw folders daarentegen persoonlijk overhandigen aan klanten, bijvoorbeeld ter ondersteuning van een verkoopgesprek, dan wil je natuurlijk alles uit de kast halen om de klant te overtuigen. In dit geval kun je een folder zien als een visitekaartje. Je kunt een folder op verschillende manier een luxueuze uitstraling geven, bijvoorbeeld door het toepassen van speciale veredelingstechnieken als foliedruk of spot-UV. Informeer ook bij de drukker naar de mogelijkheden.

Het bericht Laat zien wat je in huis hebt met een folder verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Zo maak je indruk met visitekaartjes drukken https://www.marketingportaal.nl/communicatie/zo-maak-je-indruk-met-visitekaartjes-drukken/ Mon, 30 Aug 2021 09:11:05 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4768 Visitekaartjes drukken? Ja, want hoewel we tegenwoordig veel digitaal doen, zijn visitekaartjes nog steeds onmisbaar. Visitekaartjes worden nog steeds gezien als één van de meest belangrijke middelen om te netwerken. Maar hoe laat je nou de perfecte eerste indruk achter...

Het bericht Zo maak je indruk met visitekaartjes drukken verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Visitekaartjes drukken? Ja, want hoewel we tegenwoordig veel digitaal doen, zijn visitekaartjes nog steeds onmisbaar. Visitekaartjes worden nog steeds gezien als één van de meest belangrijke middelen om te netwerken. Maar hoe laat je nou de perfecte eerste indruk achter met jouw visitekaartjes bij jouw potentiële klant/relatie? Hoe val je op? Ik vertel het je in deze blog!

Verschillende mogelijkheden voor visitekaartjes drukken

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor visitekaartjes drukken. Natuurlijk kun je voor safe gaan en een standaard wit kaartje bestellen met een bedrukking in kleur aan beide zijden van jouw visitekaartje, maar er is meer mogelijk dan dat! Wat dacht je van een afwijkend formaat, een unieke vorm of exclusieve afwerkingen? Allemaal manieren om op te vallen met jouw visitekaartje!

Visitekaartjes drukken

Kies voor een afwijkend formaat visitekaartje

De standaard afmetingen van een visitekaartje zijn 55 x 85mm. Deze afmetingen zijn gebaseerd op het formaat van een creditcard, zodat je deze gemakkelijk in je portemonnee kunt bewaren. Opvallen is helemaal niet moeilijk, want wanneer je een afwijkend formaat kiest, springt jouw visitekaartje er al tussenuit. Pas wel op dat je niet een (te) groot visitekaartje formaat kiest. Omdat deze onhandig zijn om te bewaren, heeft men eerder de neiging deze weg te gooien, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt…

Laat visitekaartjes drukken in een unieke vorm

Visitekaartjes hebben standaard de vorm van een rechthoek, maar wist je dat je tegenwoordig ook ronde visitekaartjes, vierkante visitekaartjes en visitekaartjes in een eigen vorm kunt laten drukken? Ronde visitekaartjes en visitekaartjes in jouw eigen vorm werden voorheen gestanst. Dit is een relatief dure afwerkingstechniek, omdat hiervoor speciale stansvormen moeten worden gemaakt. Tegenwoordig is stansen mogelijk zonder stansvormen. Dit wordt ook wel digitaal stansen of contoursnijden genoemd. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs!

Kies voor een luxe afwerking

Exclusieve visitekaartjes laten drukken hoeft niet duur te zijn. Waar voorheen luxe afwerkingen als foliedruk en spot-UV alleen toegankelijk waren met een groter budget, is dit tegenwoordig betaalbaar voor vrijwel iedereen. Let wel op dat je kiest voor een digitale productiemethode. Wanneer je het op de traditionele manier laat doen (met stempels) ben je veel meer geld kwijt.

Foliedruk

Met foliedruk kun je bepaalde elementen in jouw ontwerp uit laten voeren in een hoogglanzende metallic folie. Dit zorgt voor een écht wow-effect! Deze folie is in talloze kleuren beschikbaar, waaronder goud, zilver, koper en rosé-goud.

visitekaartjes met foliedruk

Visitekaartjes met foliedruk (holografisch)

Spot UV

Met spot-UV kun je bepaalde elementen in jouw ontwerp uit laten voeren in een hoogglanzende transparante folie. Hierdoor vestig je hier op subtiele wijze net even wat meer aandacht op.

Laat jouw visitekaartjes drukken door een betrouwbare drukker

Het allerbelangrijkste voor indruk maken met jouw visitekaartjes is dat jouw visitekaartjes er netjes en verzorgd uitzien. Je kunt een prachtig ontwerp hebben gemaakt (of laten maken), maar als de uitvoering niet naar behoren is, zal dit afbreuk doen aan jouw visitekaartjes. Wees er daarom zeker van dat je kiest voor visitekaartjes drukken bij een betrouwbare drukker. Bij een online drukker kun je bijvoorbeeld reviews checken of even contact opnemen met de klantenservice om direct de service te ervaren. Succes!

Het bericht Zo maak je indruk met visitekaartjes drukken verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Een folder, ja dat wil ik graag. Hoezo? https://www.marketingportaal.nl/communicatie/een-folder-ja-dat-wil-ik-graag-hoezo/ Fri, 04 Jun 2021 14:55:05 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4725 Dit is vast herkenbaar voor professionals in de communicatiesector. Na kennismaking is het eerste verzoek: ‘Ik wil graag een folder’. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de communicatiemiddelen die zij zelf zien, ook bij de concurrent. Wat is jouw reactie...

Het bericht Een folder, ja dat wil ik graag. Hoezo? verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Dit is vast herkenbaar voor professionals in de communicatiesector. Na kennismaking is het eerste verzoek: ‘Ik wil graag een folder’. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de communicatiemiddelen die zij zelf zien, ook bij de concurrent. Wat is jouw reactie op zo’n ogenschijnlijke simpele vraag? De beste reactie is: ‘Waarom wil je een folder?’.

Een folder? Zo jaag je doelen na en geen middelen

Slim ondernemen

Op ZoKiesJe.nl vind je een handige categorie voor ondernemers en ondernemen. Zo lees je dat er meer is dan een eenvoudige uiting. Nadenken over de waarom, de hoe en de wat helpt je om beter te ondernemen en de juiste keuzes te maken! Met allerlei hulpberichten en hele praktische checklists lees je kort en bondig hoe je slim kunt ondernemen. Het maakt daarbij niet uit in welke sector je actief bent.

een folder nodigTips voor ondernemers

De tips zijn handig als je onderneemt in financiën of human resource management (HRM), maar ook als specialist in marketing & communicatie en internet. Hoe fijn is het om strategisch en effectief je bedrijf te voeren. Neem de tijd om te leren en te verbeteren. Van plannen en promoten tot verbeteren en besparen.

Ik wil graag een folder…

Pak je ondernemingskansen door niet direct om een folder te vragen maar eerst goed na te denken over je doelen en daar daarna pas de beste communicatiemiddelen bij te kiezen. Veel ondernemingsplezier bij de aanpak van je zaak! Met de ‘gouden cirkel’ met de ‘why, what en how’ kom je er wel en het maakt glashelder waar je staat en waar je heen wilt met de tent.

Netwerken

Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Maak gebruik van de kennis van je netwerk. Dat kan intern zijn met collega’s of met je leveranciers of partners. Maar ook in je persoonlijke netwerk, ook privé dus, zit veel meer kennis dan je denkt met vaak verfrissende invalshoeken. Vraag het maar en je zult verbaast staan.

Een folder? Doorlezen!

Ga voor alle informatie naar de categorie ondernemen op het leuke kennisplatform ZoKiesje.nl met alle hulpinfo. Op die specifieke verzamelpagina staan echt steeds meer hulpartikelen maar ook allerlei controlelijstjes. Dat is wel zo bruikbaar voor je aankomende, nieuwe of bestaande bedrijf of misschien gewoon voor een project. Zo lees je meer over financiële zaken en human resource management. Maar ook communicatieonderwerpen, bredere marketingvraagstukken en online theorie en praktijk komen er aan bod. Wie wil er bijvoorbeeld nu niet meer leren, plannen of promoten? Of wat dacht je van verbeteren, investeren of nog mooier: besparen! De bijdragen op ZoKiesje.nl zijn van hun redactie maar ook van vakgenoten, andere ondernemers en gastauteurs. In ieder geval zijn het branchespecialisten waarbij ter inspiratie en als voorbeeld hun eigen dienst of product dient. Het resultaat is een verfrissende aanpak in de overdracht van informatie met tips die er toe doen.

Kort en goed, wees actief geïnformeerd en pak de kansen voor je onderneming! Enne… wil jij echt nog steeds alleen een folder?

Het bericht Een folder, ja dat wil ik graag. Hoezo? verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Personeelswerving: zo laat je een vacaturetekst voor je werken https://www.marketingportaal.nl/communicatie/personeelswerving-zo-laat-je-een-vacaturetekst-voor-je-werken/ Wed, 24 Feb 2021 08:46:50 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4681 Personeelswerving roept meer op dan sollicitanten. De tijd dat je personeel kon werven door een affiche op een raam te plakken met ‘Enthousiaste werknemer gevraagd’ ligt in een ver verleden. Tegenwoordig is een vacature tekst onderdeel van het wervings- en...

Het bericht Personeelswerving: zo laat je een vacaturetekst voor je werken verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Personeelswerving roept meer op dan sollicitanten. De tijd dat je personeel kon werven door een affiche op een raam te plakken met ‘Enthousiaste werknemer gevraagd’ ligt in een ver verleden. Tegenwoordig is een vacature tekst onderdeel van het wervings- en selectieproces en bepaalt de informatie voor een groot deel de kwaliteit van de kandidaten. Want hoe specifieker de informatie en het medium, hoe groter de kans op succes. Lees hier hoe je met een goed plan van aanpak je personeelswerving voor je laat werken. Dat begint bij een ‘personeeltje’ dat klopt!

Kies slim bij personeelswerving

bedrijfscultuur personeelswerving

Wat is de bedrijfscultuur?

Voorkom een langdurige, ook administratieve, afwikkeling. Dat begint bij een weloverwogen keuze voor de vacature-inhoud, vorm en media. Zo maak je dus een heldere afweging tussen doel en middel. Maar ook tussen budget en behoefte. Besef dat personeelswerving ook bij uitstek een reclame- én PR-instrument is. Je profileert er het bedrijf of de ondernemingsfilosofie mee. Immers, het versterkt ook het imago.

Uitingen van personeelswerving passen – mits goed gebruikt – uitstekend in je geïntegreerde marketingcommunicatie. Borg de expertise op dit vakgebied want rekening houden met je communicatiedoelstellingen is geen overbodige luxe. Bovendien kan je personeelswerving natuurlijk ook een aparte campagne zijn.

Checklist ‘Van werving tot werkkring’

Het lijkt zo simpel en het gaat toch geregeld fout. Daarbij maakt het niet uit of je nu online of toch nog offline personeel werft. Laat je online in ieder geval niet verleiden tot de vaak wat beperkte invulvakjes bij de banensites. Kijk ook verder dan deze vacaturesites en denk daarbij aan een bredere (online) reclamecampagne, aan contentmarketing of zelfs e-mailmarketing als de nood hoog is. Kortom, met een goede, heldere vacature tekst ben je in staat om multifunctionele boodschappen te communiceren. Dit zijn de belangrijkste elementen:

Lay-out personeelswerving

  • Bewaak de huisstijl met een opmaak in lijn met je andere uitingen.
  • Maak anders een aparte, maar consequent gehanteerde vormgeving voor alle uitingen van personeelswerving.

Het bedrijf

  • Aard en naam van de organisatie
  • Aard van het product/ de dienst
  • Organisatiestructuur
  • Ondernemingsdoelen
  • Plaats in de samenleving
  • Historie
  • Toekomstperspectief
  • Bedrijfscultuur
  • Aantal medewerkers
  • Adres (hoofd)kantoor / locatie baan
  • Naam en e-mail/tel.nr. contactpersoon voor meer informatie

De functie

  • Inhoud + titel
  • Toevoeging M/V
  • Plaats in de organisatie
  • Informatie over de afdeling
  • Functie-eisen: opleiding, niveau, ervaring
  • Profielschets kandidaat
  • Verloop sollicitatieprocedure
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Informatie bij wie verkrijgbaar
  • Sluitingstermijn voor reacties

Kies je voor meer dan personeelswerving?

Levert deze checklist een bijdrage aan je personeelswerving? Hopelijk draag het in ieder geval bij aan meer bewustzijn over het effect van het werven van personeel. Gebruik de checklist ‘Van werving tot werkkring’ anders ook eens achteraf. Zo zie je ook of je de juiste weg bewandeld.

HRM heeft gewoon heel veel raakvlakken met marketing en communicatie. Naast de checklist die we hier delen lees je hier alles over kiezen voor je onderneming. Zo maak je de juiste keuzes in een strategische en effectieve bedrijfsvoering. Wat is het toch leuk om te blijven leren en te verbeteren!

Het bericht Personeelswerving: zo laat je een vacaturetekst voor je werken verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Crisiscommunicatie https://www.marketingportaal.nl/communicatie/crisiscommunicatie/ Tue, 17 Dec 2019 12:28:18 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4374 Wanneer de buitenwereld plotseling het vertrouwen in de organisatie verliest of opzegt, spreken we van een crisis. De reputatie van het bedrijf krijgt een knauw, en het bedrijf moet een gepast antwoord formuleren op deze crisis. Dat gebeurt door middel...

Het bericht Crisiscommunicatie verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Wanneer de buitenwereld plotseling het vertrouwen in de organisatie verliest of opzegt, spreken we van een crisis. De reputatie van het bedrijf krijgt een knauw, en het bedrijf moet een gepast antwoord formuleren op deze crisis. Dat gebeurt door middel van crisiscommunicatie, een discipline binnen de corporate communicatie.

Een aantal recente voorbeelden van reputatiecrisissen zijn ondermeer “Dieselgate” (emissieschandaal) voor Volkswagen en het Cambridge Analytica schandaal voor Facebook.

Crisiscommunicatie: wanneer spreken we van een crisis?

Een crisis is een plotse gebeurtenis die de reputatie van het bedrijf negatief aantast.

Timothy Coombs, een autoriteit op het vlak van crisiscommunicatie, definieert een crisis als volgt:

“Een crisis is de waarneming van een onvoorspelbare gebeurtenis die belangrijke verwachtingen van stakeholders bedreigt, en die een ernstige impact kan hebben op de bedrijfsvoering en negatieve uitkomsten kan veroorzaken.”

  • Een crisis gaat over de perceptie van stakeholders. Als stakeholders vinden dat het bedrijf in crisis is, dan is het bedrijf met andere woorden in crisis.
  • Een crisis is onvoorspelbaar: vaak weten bedrijven wel welke mogelijk crisissen hen kunnen overkomen, maar ze kunnen niet voorspellen wanneer precies. Zo kon BP wel inschatten dat booreilanden risico’s inhouden, maar kon het natuurlijk niet voorspellen dat precies Deepwater Horizon in de problemen zou komen in 2010.
  • Crisissen doorbreken het verwachtingspatroon van stakeholders: we verwachten bijvoorbeeld dat vliegtuigen veilig opstijgen en landen. Wanneer dat niet gebeurt, zijn stakeholders boos of ongerust.
  • Een crisis heeft een (negatieve) impact op de organisatie. Het bedreigt de werking of het bestaan van de organisatie. Bijvoorbeeld: een elektriciteitspanne verhindert een ziekenhuis om levensbelangrijke operaties uit te voeren. Een incident daarentegen is iets wat gebeurt binnen de organisatie, maar dat geen impact heeft op de organisatie (bijvoorbeeld: een elektriciteitspanne verstoort de liften in een kantoorgebouw).

Voorbereiding: het crisiscommunicatieplan

Bedrijven kunnen zich voorbereiden op een crisis door middel van een crisiscommunicatieplan. Dit plan beschrijft de soorten crisissen waarvoor het bedrijf kwetsbaar is, wat de mogelijke impact is van deze crisissen, en wie tijdens een crisis verantwoordelijk is voor de communicatie.

Crisiscommunicatie: slachtoffer, technisch mankement of moedwillig?

Coombs onderscheidt verschillende soorten crisissen:

  • Een crisis door overmacht (“act of God”): bijvoorbeeld een orkaan die het bedrijf verhindert om vluchten uit te voeren
  • Een crisis door een technisch mankement of vergissing: bijvoorbeeld: een machinist die door het rood licht rijdt met zijn trein
  • Een moedwillige ingreep om schade te berokkenen: bijvoorbeeld een vermogensbeheerder die geld verduistert van klanten, zoals Bernie Madoff

Crisis respons: minimaliseren, verontschuldigen, of in de tegenaanval gaan?

Wanneer het bedrijf in crisis is, moet de communicatie zich in eerste instantie richten op:

  • Instructies aan stakeholders om zich in veiligheid te brengen (of te blijven)
  • Geruststellende informatie: het bedrijf moet zo snel mogelijk communiceren over wat aan de basis ligt van de crisis en hoe dit soort crisissen wordt voorkomen in de toekomst

Daarnaast kunnen bedrijven kiezen tussen verschillende strategieën om te communiceren. Zo kan een bedrijf:

  • Ontkennen, of de schuld verleggen: het bedrijf legt de schuld elders en/of ontkent dat het verantwoordelijk is voor de crisis
  • Minimaliseren: het bedrijf geeft toe dat er een crisis is, maar probeert stakeholders te sussen door te stellen dat het probleem minder groot is dan men denkt
  • Zich verontschuldigen: het bedrijf erkent dat het zich in een reputationele crisis bevindt en biedt verontschuldigingen aan

De juiste respons strategie hangt volgens Coombs af van hoezeer stakeholders de schuld voor de crisis bij het bedrijf leggen.

Na de crisis: reputatieherstel

Pas nadat de crisis is afgerond, kan het bedrijf beginnen werken aan de wederopbouw van de reputatie. Zo koos Volkswagen er uitdrukkelijk voor om te verwijzen naar het Dieselgate schandaal toen het recent zijn elektrische busje introduceerde bij het grote publiek.

Er dient ook een post-crisis overleg te zijn binnen het bedrijf om het crisiscommunicatieplan te updaten.

Het bericht Crisiscommunicatie verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Zo maak je je webcopy korter (en dus beter) https://www.marketingportaal.nl/communicatie/zo-maak-je-je-webcopy-korter-en-dus-beter/ Tue, 05 Nov 2019 07:39:16 +0000 https://www.marketingportaal.nl/?p=4245 Ken je dat filmpje Mand? Meesterinterviewer Maxim Hartman bevraagt een oude man en dwingt hem om kort van stof te zijn. Zó kort, dat ‘mand van Tichelaar, een antiek porseleinen mandje voor op tafel’ tot frustratie van de antiquair uiteindelijk...

Het bericht Zo maak je je webcopy korter (en dus beter) verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>
Ken je dat filmpje Mand? Meesterinterviewer Maxim Hartman bevraagt een oude man en dwingt hem om kort van stof te zijn. Zó kort, dat ‘mand van Tichelaar, een antiek porseleinen mandje voor op tafel’ tot frustratie van de antiquair uiteindelijk ‘MAND’ wordt. Een hilarische video met bijna drie miljoen views. Maar ook met een belangrijke boodschap: korter is beter. Zo ook je webteksten. Hoe je dat doet? Wij geven drie tips hoe jij als tekstschrijver je teksten korter kan maken. 

1. Zet het mes erin

Het is moeilijk, een korte tekst schrijven. Je hebt kennis en wilt veel vertellen. Logisch. Daarom een kleine realiteitscheck: sitebezoekers lezen maar 28 procent van alle woorden. Hoe minder woorden, hoe groter de kans dat we ze lezen. Dus pak de heggenschaar en snoeien maar. ‘Heel erg leuk’ kan ook ‘fantastisch’ zijn. Haal herhalingen eruit en focus je op de kernboodschap.De rest? Grappige weetjes en zijstraatjes: weg ermee. Schrijver William Faulkner zei het al: Kill your darlings.

2. Geef je tekst vaart

Nadat je het mes in je tekst hebt gezet, kijk je kritisch naar hoe je hebt geschreven. Want vaak kan dit korter, vlotter en scherper. ‘Het geven van advies’ kan drie keer korter: ‘adviseren’. Hulpwerkwoorden? Maken je tekst lang en zijn vaak overbodig. Waarom ‘je kunt contact opnemen’, als je ‘neem contact op’ kunt zeggen? Het lijkt voor de hand liggend, maar pas op: zulke zinnen sluipen er altijd in. Bijkomend voordeel van gas erop: de tekst wordt niet alleen korter, maar ook lekkerder leesbaar.

3. Waarom moeilijk, als het makkelijk kan?

Webteksten inkorten is niet altijd hard werken, integendeel. Je kunt het jezelf makkelijk maken door met verwijzingen te werken. In plaats van uitleggen, beschrijven of parafraseren gebruik je een hyperlink Je zit tenslotte op het internet, dus maak er gebruik van! Het is niet de bedoeling dat de tekst meer blauw ziet dan zwart, hou vooral de mogelijkheid in gedachte. Geniet, maar link met mate.

Zie je – ondanks deze tips – de bomen door het bos niet meer? Vraag dan iemand anders om te snijden. Een frisse blik doet wonderen.

Het bericht Zo maak je je webcopy korter (en dus beter) verscheen eerst op Marketingportaal.

]]>