(advertentie)

Uitzending gemist downloaden

In sommige gevallen kan het handig zijn om filmbeelden van uitzending gemist te downloaden. Er zullen verschillende mogelijkheden zijn, maar hieronder zal ik een snelle en makkelijke manier om dit te doen uitleggen.

Het enige dat u nodig hebt is Quicktime Pro. U kunt het downloaden op de website van Apple waarnaar u de link onderaan dit artikel vindt. Het programma kost slechts 30 euro. Dit is een lage prijs voor een product dat zo stabiel is en veel meer mogelijkheden heeft dan de meeste mensen verwachten.

Normaal worden op Windows computers filmpjes geopend in Windows Media Player. In dit geval moeten de filmpjes worden geopend in Quicktime Pro. Dit kan u doen door te kiezen voor ‘Bestand > URL openen’. Nu ziet u een scherm waar u de URL van de betreffende uitzending kan plakken. U kan deze URL onder andere vinden door de uizending eerst te openen in Windows Media Player, dan met uw rechtermuisknop te klikken en kiezen voor ‘Eigenschappen’. Onderaan achter ‘Locatie:’vindt u de URL die u moet kopiëren om daarna in Quicktime Pro te plakken.

Zodra de hele film geladen is (wat een tijdje kan duren), kunt u kiezen voor ‘Bestand > Oplaan als…’ om de film op te slaan op uw harde schijf. U kan bij de instellingen kiezen als welk bestand u de film wilt opslaan. U heeft veel mogelijkheden en als u in Google zoekt, kunt u eventueel nog meer componenten voor Quicktime vinden.

Als u een aflevering van RTL gemist wil downloaden kunt u precies hetzelfde doen.

In dit artikel leest u ook nog een ander manier waarop u video van Uitzendinggemist.nl kunt downloaden.

Aanbevolen links:
http://www.apple.com/nl/quicktime/pro/

Dit artikel is geschreven door .