(advertentie)

Service Merchandising

Aankoopbeslissingen van consumenten worden steeds vaker op de winkelvloer genomen. Visual merchandising is dan ook een krachtig instrument om de verkoop te stimuleren. Een goede presentatie in de winkel, inclusief product- en prijscommunicatie heeft aantoonbaar een positief effect op de verkoop. Hierbij een overzicht van enkele mogelijkheden op het gebied van merchandising.

Schapverzorging

Hieronder verstaan we alle activiteiten die nodig zijn om een schap er netjes uit te laten zien. Zijn de correcte schap- en prijskaartjes aanwezig? Is er sprake van het juiste aantal facings, met de juiste producten op de juiste plaats? Aan de hand van uw schappenplan wordt alles nauwkeurig gecontroleerd en in orde gemaakt. Ook het schoonmaken van het schap behoort tot de mogelijkheden.

Schapsombouw

Merchandisers worden regelmatig ingezet voor de ombouw van uw productschappen. Dit kan zowel bij de opening van een winkel als bij een “remodelling”. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de betrokken ondernemers.De meeste inrichtingen gebeuren op ad-hoc basis.

Pos / Pop plaatsing

Ondersteunt u een actie met displays, topkaarten, schapkaartjes, woblers, raam-/plafondhangers, inflatables en/ of ander promotiemateriaal? Dan moeten deze op vlekkeloze wijze en op de meest interessante plek in de winkel geplaatst worden. Merchandisers nemen deze materialen mee en installeren ze op de juiste plek. Displays, topkaarten, schapkaartjes en ander promotioneel materiaal: merchandisers zorgen ervoor dat het allemaal op de juiste wijze staat opgesteld.

Keuze voor het juiste display

Besluit u om displays in te zetten? Maak dan eerst uw keuze uit het meest geschikte model, zoals een vloerdisplay met schappen, een toonbankdisplay dat reeds inclusief uw producten naar het verkooppunt kan worden opgestuurd, een promotie-totem of een lifesize-diplay, welke wel opvallend is maar niet geschikt is om producten vanuit te verkopen. Houdt er bovendien rekening mee dat een bestaand display-model altijd goedkoper is, dan een display dat op maat voor u gemaakt moet worden. U bespaart hiermee op de stansvormkosten, waarbij het ook niet nodig is om eerst een designer in te huren voor het maken van een ontwerp.

Prijsregistraties / store checks

Zijn uw producten op de juiste wijze geprijsd? Met een prijsregistratie komt u daar snel achter. Bij een dergelijke campagne kopen merchandisers uw producten bij meerdere outlets. De prijs op de kassabon wordt vergeleken met de officiële, door u vastgestelde prijs. Van deze bevindingen wordt een heldere rapportage opgesteld. Prijsregistratie worden zowel adhoc als op continue basis uitgevoerd.

Mystery Shopping

Mystery-shoppers brengen zonder aankondiging een bezoek aan een aantal filialen waar uw producten verkocht worden. De mystery-shopper gedraagt zich als een “normale” klant en beoordeelt onder andere hoe het is gesteld met de manier van verkopen van een bepaalde actie, hoe het serviceniveau is in de winkel en hoe de producten in een bepaalde formule worden gepresenteerd. Op deze manier weet u of uw product de aandacht krijgt die het verdient.

Recall-acties

Het kan zijn dat een product gevaar blijkt op te leveren voor de volksgezondheid of niet aan de gestelde productie-eisen voldoet. Via een recall-actie zorgt u ervoor dat het product binnen zeer kort tijdsbestek overal uit de schappen gehaald wordt. Bij dergelijke campagnes dient goed in kaart te worden gebracht dat alle producten ook daadwerkelijk retour worden gehaald, ook die uit het magazijn en in achteraf gelegen voorraadkasten. Zorgvuldigheid en snelheid zijn van groot belang bij een recall-actie.

Service Merchandising

Wilt u dat de schappen in een bepaald aantal winkels netjes worden verzorgd? Op regelmatige basis kunnen merchandisers ervoor zorgen dat de schappen er netjes uitzien, dat de juiste schap- en prijskaartjes aanwezig zijn. Zij controleren of er sprake is van het juiste aantal facings, met de juiste producten op de juiste plaats. En natuurlijk of uw product niet out-of-stock is. Een vaste groep merchandisers kan alles voor u contoleren en in orde maken.

Dit artikel is geschreven door .