(advertentie)

Zo maak je indruk met visitekaartjes drukken

Visitekaartjes drukken

Visitekaartjes drukken? Ja, want hoewel we tegenwoordig veel digitaal doen, zijn visitekaartjes nog steeds onmisbaar. Visitekaartjes worden nog steeds gezien als één van de meest belangrijke middelen om te netwerken. Maar hoe laat je nou de perfecte eerste indruk achter met jouw visitekaartjes bij jouw potentiële klant/relatie? Hoe val je op? Ik vertel het je in deze blog!

Verschillende mogelijkheden voor visitekaartjes drukken

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor visitekaartjes drukken. Natuurlijk kun je voor safe gaan en een standaard wit kaartje bestellen met een bedrukking in kleur aan beide zijden van jouw visitekaartje, maar er is meer mogelijk dan dat! Wat dacht je van een afwijkend formaat, een unieke vorm of exclusieve afwerkingen? Allemaal manieren om op te vallen met jouw visitekaartje!

Visitekaartjes drukken

Kies voor een afwijkend formaat visitekaartje

De standaard afmetingen van een visitekaartje zijn 55 x 85mm. Deze afmetingen zijn gebaseerd op het formaat van een creditcard, zodat je deze gemakkelijk in je portemonnee kunt bewaren. Opvallen is helemaal niet moeilijk, want wanneer je een afwijkend formaat kiest, springt jouw visitekaartje er al tussenuit. Pas wel op dat je niet een (te) groot visitekaartje formaat kiest. Omdat deze onhandig zijn om te bewaren, heeft men eerder de neiging deze weg te gooien, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt…

Laat visitekaartjes drukken in een unieke vorm

Visitekaartjes hebben standaard de vorm van een rechthoek, maar wist je dat je tegenwoordig ook ronde visitekaartjes, vierkante visitekaartjes en visitekaartjes in een eigen vorm kunt laten drukken? Ronde visitekaartjes en visitekaartjes in jouw eigen vorm werden voorheen gestanst. Dit is een relatief dure afwerkingstechniek, omdat hiervoor speciale stansvormen moeten worden gemaakt. Tegenwoordig is stansen mogelijk zonder stansvormen. Dit wordt ook wel digitaal stansen of contoursnijden genoemd. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs!

Kies voor een luxe afwerking

Exclusieve visitekaartjes laten drukken hoeft niet duur te zijn. Waar voorheen luxe afwerkingen als foliedruk en spot-UV alleen toegankelijk waren met een groter budget, is dit tegenwoordig betaalbaar voor vrijwel iedereen. Let wel op dat je kiest voor een digitale productiemethode. Wanneer je het op de traditionele manier laat doen (met stempels) ben je veel meer geld kwijt.

Foliedruk

Met foliedruk kun je bepaalde elementen in jouw ontwerp uit laten voeren in een hoogglanzende metallic folie. Dit zorgt voor een écht wow-effect! Deze folie is in talloze kleuren beschikbaar, waaronder goud, zilver, koper en rosé-goud.

visitekaartjes met foliedruk

Visitekaartjes met foliedruk (holografisch)

Spot UV

Met spot-UV kun je bepaalde elementen in jouw ontwerp uit laten voeren in een hoogglanzende transparante folie. Hierdoor vestig je hier op subtiele wijze net even wat meer aandacht op.

Laat jouw visitekaartjes drukken door een betrouwbare drukker

Het allerbelangrijkste voor indruk maken met jouw visitekaartjes is dat jouw visitekaartjes er netjes en verzorgd uitzien. Je kunt een prachtig ontwerp hebben gemaakt (of laten maken), maar als de uitvoering niet naar behoren is, zal dit afbreuk doen aan jouw visitekaartjes. Wees er daarom zeker van dat je kiest voor visitekaartjes drukken bij een betrouwbare drukker. Bij een online drukker kun je bijvoorbeeld reviews checken of even contact opnemen met de klantenservice om direct de service te ervaren. Succes!

Dit artikel is geschreven door .