(advertentie)

Google partners in Nederland

Wilt u het beheer van Google Adwords uitbesteden? Of uw website beter analyseren met Google Analytics? Beter vindbaar worden in Google? Helaas zijn er veel ‘cowboys’ actief in deze markt maar er is een goede manier om een bureau te kiezen: kijk of ze officieel Google partner zijn.

Strenge eisen voor Google partners

Google heeft in oktober 2013 het partnerprogramma volledig aangepast; de eisen zijn strenger geworden en veel bureaus zijn hun certificering kwijtgeraakt. Een Google partner in het nieuwe programma voldoet aan voorwaarden die variëren van het afleggen van jaarlijkse examens, het beheren van een minimum budget tot het geven van de juiste adviezen en tips aan klanten.

Het herkennen van een Google partner is eenvoudig: ergens op de website van het bureau staat het officiële Google partner logo. Dat logo moet klikbaar zijn en als u klikt komt u op een Google pagina waar uitgebreide informatie over de betreffende Google partner is te vinden. Hieronder ziet u een voorbeeld van Hayona, de eigenaar van Marketingportaal:

Google partner logoBinnen de Google partners database kunt ook zoeken naar een gecertificeerde Google partner bij u in de buurt: https://www.google.com/partners/