(advertentie)

Waarom moet jij een infographic laten maken?

Sinds enkele jaren willen steeds meer bedrijven een infographic laten maken. Zo gek is het ook niet, David Hyerle heeft onderzocht dat maar liefst 80 tot 90 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beelden. Als je dat weet, moet je het raar vinden dat veel bedrijven nog géén infographic laten maken! We laten je hieronder kort kennismaken met de voordelen van het gebruik van infographics.

Infographics vallen op

Bedrijven die een infographic laten maken, doen dit vaak met de reden dat ze iets willen verduidelijken. De nieuwe jaarcijfers bijvoorbeeld, of de stijging van het aantal verkopen. Het zijn vaak saaie, complexe zaken die niet goed overkomen in woorden op papier. Een infographic laten maken is in dat geval een juiste keuze. Door het aantrekkelijke uiterlijk van een infographic valt deze meteen op en is het snel duidelijk waar het over gaat (als de infographic goed in elkaar zit). Die saaie, complexe zaken kunnen aan de hand van aantrekkelijke afbeeldingen en korte stukjes tekst perfect worden uitgelegd.

Mensen zijn lui

Wij mensen hebben vaak de neiging om stukken tekst snel te scannen in plaats van deze daadwerkelijk van begin tot eind te lezen. Hierdoor is de kans groot dat belangrijke stukken worden overgeslagen. Je kan heel snel over een goede infographic heen scannen en toch de belangrijke informatie oppikken. En de visuele weergave van de informatie blijft dus ook nog eens beter hangen in ons geheugen.

Infographics zijn makkelijk te delen

Een andere belangrijke reden dat veel bedrijven een infographic laten maken is de mogelijkheid tot delen via social media. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de embed code te kopiëren en de infographic direct te delen. Daarnaast heeft een infographic een veel grotere kans om viraal te gaan dan een stuk tekst.

Je krijgt meer bezoekers

Een infographic die goed is ontworpen kan er voor zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen. Mensen hebben de neiging om dingen die ze mooi of handig vinden te delen met hun vrienden via social media. Aan de andere kant zijn we nieuwsgierig. Als we iets moois zien, willen we weten waar het vandaan komt en of daar meer van dat moois te halen valt. De kans dat mensen doorklikken naar jouw website wordt daardoor flink vergroot.

Voilá, vier belangrijke voordelen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijf gaat groeien. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op met Cooler Media. Daar word je vakkundig geholpen!

Dit artikel is geschreven door .