(advertentie)

Geld verdienen met affiliate marketing

Veel marketeers houden zich bezig met affiliate marketing. Affiliate marketing wil zeggen dat je advertenties plaatst voor producten of diensten van een ander bedrijf. De grotere bedrijven in Nederland werken hier allemaal aan mee. Denk aan Zalando, Bol.com of FonQ.

Website voor affiliate marketing

Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om een website te maken. Je hebt verschillende contentmanagementsystemen, waaronder WordPress. Je kunt hier een blog op beginnen, maar je kunt het ook uitbouwen tot een complete webshop. Een complete webshop met producten van een adverteerder. Er zijn verschillende gratis en betaalde thema’s die je kunt downloaden. Je hoeft dan zelf niet coderen. Een website is dan razendsnel opgezet.

Productfeeds in WordPress

WordPress is een contentmanagementsysteem die je gemakkelijk kunt uitbreiden met verschillende plugins. Zo heb je voor WordPress onder andere WooCommerce, aangevuld met WP All Import. Met behulp van deze twee plugins kun je een webshop maken op basis van affiliate.

Onderstaand voorbeeld is een affiliate webshop. Je kunt daar een wasmand kopen. Deze website is volledig gebouwd in WordPress met de hierboven genoemde WP All Import plugin. De website heeft verschillende ‘productfeeds’ van verschillende bedrijven. Een consument kan, net als op een website zoals Beslist.nl, producten vergelijken van verschillende webshops.

WP ALL IMPORT SCREEN

Tips voor affiliate marketing

Tip 1: Begin niet zomaar! Start eerst met een onderzoek. Je kunt je beter niet begeven in een markt die al verzadigd is. De zoveelste webshop in smartphonehoesjes zal je niet veel bezoekers opleveren. Immers is die taart al redelijk verdeeld.

Tip 2: Huur geen duur designbureau in om een custom theme te laten maken.

Tip 3: Schrijf als een échte verkoper! Overtuig je bezoekers dat ze de producten moeten bestellen. Kopieer geen teksten van andere websites: mogelijk geeft Google je website dan een penalty. Dan verdwijnt je website uit de zoekresultaten.

Tip 4: Zorg voor voldoende externe links naar jouw website. Die links moeten een hoge autoriteit hebben. Die autoriteit kun je opvragen bij websites zoals MOZ.

Tip 5: Koop geen links! Heel veel links van slechte kwaliteit werken eerder negatief dan positief. Kies je links daarom zorgvuldig.

Tip 6: Blijf doorzetten! Als je merkt dat je website na drie weken nog niet winstgevend is: zet door! De grootste oorzaak dat maar een gering aantal mensen slagen met affiliate marketing is omdat zij écht doorzetten.

Tip 7: Bekijk van te voren welk affiliateprogramma het beste bij jou past. Je hebt de keuze uit verschillende programma’s, waaronder Tradetracker, Daisycon en Zanox. Afhankelijk van het type producten die je gaat verkopen kun je een keuze maken. Je kunt er ook voor kiezen om bij alle drie aan te melden. Daar zitten verder geen restricties aan. Houd er wel rekening mee dat de partijen meestal pas boven de 25 euro uitbetalen.

Tip 8: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Je krijgt dan ook btw uitgekeerd van het affiliateprogramma. Uiteraard moet je dit weer afdragen, maar je kunt je investeringen wel met elkaar weerleggen. Je moet inkomsten immers sowieso opgeven bij de Belastingdienst (of je nu ingeschreven staat of niet).

Tip 9: Content blijft altijd king! Zelf geen ervaring in het schrijven van goede webteksten? Besteed content marketing dan uit aan een professioneel bureau of aan een zzp’er.

Tip 10: Je hoeft geen uniek thema te laten ontwerpen, maar een uniek logo is een must!

Dit artikel is geschreven door .