(advertentie)

Gevonden! De Gouden Basis SEO Tips

SEO tips

Zoekmachine marketing is een hot-item. En terecht! SEO, de afkorting voor Search Engine Optimization, is de basis van zoekmachine marketing. In het Nederlands noemen we dit zoekmachine-optimalisatie en het zorgt ervoor dat je online beter gevonden wordt. Meer verkeer, betere rankings, stijgende lijnen… Wij geven je een groot aantal SEO tips waarmee je beter vindbaar wordt op het wereldwijde web.

Tip 1 – Raak bekend met de zoektermen

En dan natuurlijk de zoektermen die men gebruikt om jouw dienst of product te vinden. Zo leer je jouw markt kennen en de manier waarop jouw (potentiële) bezoekers online zoeken. Ontdek bijvoorbeeld in Google Search Console of Google Analytics op welke zoekwoorden mensen ‘landen’ op jouw website. Ook zie je op welke zoekwoorden er nog kansen liggen!

Tip 2 – Verwerk het zoekwoord in de URL

Dit is heel erg belangrijk voor Google. Dit heeft te maken met het feit dat Google analyseert wat het onderwerp is. Heel simpel! Wanneer dit zoekwoord onder meer in de URL te vinden, is dit een teken voor Google dat jouw website relevant is. De URL is bovendien ook een belangrijk onderdeel van jouw SEO-tactiek. Houd de URL kort, krachtig, duidelijk en zonder al teveel technische informatie en dure woorden.

Tip 3 – Gebruik niet alleen ‘platte’ tekst

Maar maak gebruik van de diversiteit aan content. Afbeeldingen, interne links, video’s, bestanden om te downloaden, social links… En ga zo maar door. Dit is fijn voor alle zoekmachines. Je geeft jouw website als het ware een jasje en een dasje. En misschien zelfs wel een tasje.

Tip 4 – Weg met die copy-paste mentaliteit

We willen geen dubbele content meer zien. In de online wereld heet dit ook wel duplicate content. Zorg er dus altijd voor dat al jouw teksten uniek zijn. Gebruik bijvoorbeeld voor al je URL’s, titels en webteksten, unieke content. Dubbele content wordt tegenwoordig hard afgestraft door de zoekmachines. Dus klim even in de pen en zet ‘m op.

Tip 5 – Vergeet de afbeeldingen niet

Erg belangrijk. Zorg dat je zoekwoorden in de namen van de afbeeldingen verwerkt, maar ook de alt-tags. Maak vooral gebruik van de relevante zoekwoorden en probeer hier ook in te variëren en niet teveel dubbele te gebruiken. Een fijn voordeel kan namelijk ook zijn dat Google jouw afbeeldingen in de topresultaten verwerkt. Op naar die #1 positie!

Tip 6 – Meta Descriptions

Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het valt reuze mee! De meta description is de onderste twee regels in de zoekresultaten. Deze twee regels hebben een hele grote invloed op het feit of mensen doorklikken of niet… Win van de concurrentie en maak je meta descriptions aantrekkelijk, treffend en max. 150 tekens lang.

Tip 7 – Verwerk de zoekwoorden in je webteksten

Dit klinkt logisch, maar wordt vaak vergeten. Overdrijf niet! Het is niet zo dat wanneer je een zoekwoord er 20x inzet, dat je dan beter scoort. Sterker nog, je scoort minder. Maak de teksten goed leesbaar voor je bezoekers. Niet te lange regels, hier en daar een lekker tussenkopje en zo nu en dan een zoekterm. Maak ook soms wat woorden vetgedrukt om een extra accent te leggen in de tekst.

Tip 8 – Links & Linkbuilding

Het is een bijzonder goed plan om ervoor te zorgen dat er vanaf diverse websites links naar jouw website komen. Op het moment dat er andere websites zijn die een link geven (let op: het moet een do-follow link zijn), zal jouw website beter scoren. Het draagt bij aan een verbeterde autoriteit en Google zal jouw website als een ware autoriteit beoordelen. Daarbij hebben ook interne links (links binnen jouw eigen website) effect op jouw ranking!

Tip 9 – Don’t forget the sitemap, my friend

De sitemap is vaak een ondergeschoven kind, maar het is wel belangrijk. De HTML en XML sitemaps zijn twee dingen waar je aandacht op moet vestigen. Verdiep je eens in deze artikelen betreffende de HTML-sitemap en XML-sitemap. Sitemaps kun je aanmaken via de Google Webmaster Tools. Beide sitemaps dragen bij aan een sterke vindbaarheid! Gevonden. Buut vrij.

Tip 10 – De SEO Plugin van Yoast

De allerlaatste tip van vandaag is een speciale tip voor alle WordPress gebruikers onder ons: en dat is de Yoast SEO Plugin. Dit is een eenvoudige tool waarmee je meta descriptions invult en SEO titels zichtbaar maakt in de online zoekresultaten. Bovendien scant deze plugin ook de leesbaarheid van de specifieke pagina’s en checkt het deze tekst. Check, check, dubbelcheck. Installeer de plugin meteen!

Succes. Je bent er klaar voor om de eerste stappen te zetten. En wees gerust, je legt op deze manier een prima fundament voor een online topprestatie.

Meer weten over SEO of zoekmachine optimalisatie? Of wil je weten hoe je nog meer links kunt scoren? Neem dan gerust eens een kijkje naar onze 103 Nederlandse Linkbuilding tactieken van Klik Proces. Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het toepassen van onze 10 SEO tips!

Kies een praktische SEO cursus met kleine groepen!

Dit artikel is geschreven door .