(advertentie)

MKB’ers opgelet! Hier 5 tips voor uw SEO

computer

SEO is geen concrete materie en juist daarom is er ontzettend veel te lezen. De meest grote verhalen en de meest gigantisch belangrijke tips. En toch is het belangrijker om klein te beginnen en het eens op uw gemak aan te pakken. Spring niet direct in het diepe, maar kijk eerst eens rustig naar wat SEO nou precies inhoudt…

Met SEO beïnvloedt u het algoritme van de online zoekmachines. Dit kunt u op een goede wijze doen, dan wordt u beloond. Wanneer u dit op een onverantwoorde wijze doet, kunt u gestraft worden. U loopt het risico om een ban of een penalty te krijgen. Er zijn natuurlijk ook andere zoekmachines. Denk aan Google, Yahoo, en Bing. Het draait dus niet alleen om Google, maar Google heeft in Nederland wel het grootste marktaandeel, namelijk 93%. Er zijn een aantal basiselementen waarmee u zelf uw online ranking kunt beïnvloeden. Onderstaand treft u 5 SEO tips.

1. De SEO meta titles

SEO Meta titlesZorg ervoor dat u de voornaamste en relevante zoekwoorden verwerkt in de meta titles van de webpagina’s. De meta title is de onderstreepte en blauwe titel van de pagina die u ziet in de zoekmachines en de browserbalk. Wanneer je de zoekwoorden verwerkt in de meta titles, maar ook in de URL’s zal Google je rijkelijk belonen. Kijk bijvoorbeeld eens in Google naar de URL’s van Slotenmaker Den Haag 365. Je ziet duidelijk dat de juiste zoekwoorden erin zijn verwerkt.

2. Uw content

Het is belangrijk om te blijven werken aan de content van uw website. Denk aan datgene wat de bezoekers zoeken en nodig hebben. Logischerwijs kunnen deze teksten een aantal zoekwoorden gebruiken, maar overdrijf niet. De zoekmachines hebben het dondersgoed door wanneer u de teksten volpropt. Daarnaast is het voor de lezers dikwijls niet prettig wanneer de teksten overlopen van zoekwoorden. Hoe vaker er een tekst op een website, hoe interessanter en relevanter u wordt voor de zoekmachines. Daarom is het ook verstandig om een blog te koppelen aan een webshop.

3. Schrijf unieke content

SEO ContentIdentieke content, oftewel duplicate content, is iets wat u absoluut moet vermijden op de website. Niet alleen in de teksten, maar ook in de URL’s, meta titles en ga zo maar door. Duplicate content is iets wat genadeloos wordt afgestraft door Google. Dit kan u zomaar eens een positie schelen in de zoekmachines.

4. Bekijk jouw cijfers

Zorg dat u zich aanmeldt bij de Google Webmaster Tools en Google Analytics. Dit zijn uitstekende programma’s om uw statistieken in te bekijken. Zo krijgt u meer inzicht in de woorden die men gebruikt om op uw website te belanden. Zo kunt u verder gaan optimaliseren. Ook krijgt u gratis inzicht in bepaalde foutmeldingen, de snelheid van de website en eventuele duplicate content.

5. SEO Backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Probeer er zoveel mogelijk te krijgen. En dan bij voorkeur van relevante website. Dat zijn websites die veel waarde hebben volgens Google. Denk aan websites met veel bezoekers of websites die ook veel links krijgen van andere websites. Op het moment dat uw websites meer links krijgt vanuit andere website, stijgt uw populariteitsfactor. Hoe hoger de populariteitsfactor van uw website, hoe hoger uw rankings in de zoekresultaten. Op naar die podiumplek!

Volg een SEO training

Naast bovenstaande praktische tips kun je natuurlijk ook een goede SEO training volgen bij een gerenommeerd bureau.

Dit artikel is geschreven door .