(advertentie)

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding draagt bij aan een hoge positie in Google. En een hoge positie in Google draagt bij aan meer ‘clicks’, dus meer bezoekers op uw website. In dit artikel wordt uitgelegd wat linkbuilding is en wordt er kort verteld hoe u dit het beste zelf kunt doen of dat u het beter kunt uitbesteden.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links vanaf gerelateerde externe webpagina’s naar gerelateerde pagina’s op de eigen website, met als doel het populairder maken van de eigen websites en zo hoger te scoren in de zoekmachines zoals Google. Het werken aan een goed linkprofiel heeft dus veel effect op de positie in Google, maar het is wel moeilijker en complexer dan het lijkt. Belangrijk is om voor een natuurlijk linkprofiel te zorgen. Dit kunt u uitbesteden aan goede en serieuze bureaus of zelf doen aan de hand van de volgende tips voor linkbuilding:

  • Zorg voor diversiteit in domeinen. Het is beter om twee linkjes op twee verschillende domeinen te hebben, dan vier op één domein.
  • Zorg voor diversiteit in domein IP’s. De linkjes moeten van verschillende servers komen.
  • De leeftijd van het domein speelt een belangrijke rol. Hoe ouder het domein hoe beter. Wanener een meerderheid van de linkjes vanaf pas geregistreerde domeinen komt, dan gaan bij Google ‘de alarmbellen af.
  • Zorg voor een hoge pagerank
  • Wissel af in de manier van linken, gebruik de ene keer anchor text, de andere keer de domeinvermelding.
  • De anchor text moet afwisselend zijn, gebruik niet iedere keer hetzelfde zoekwoord.
  • Wanneer je veel nieuwe linkjes in een korte tijd krijgt, is dit niet goed voor je linkprofiel.
  • Zoals al gezegd moeten de linkjes relevant zijn. Dus de inhoud van de pagina’s moet gerelateerd zijn aan de pagina waar naar gelinkt wordt.
  • De linkjes moeten niet alleen naar je homepage verwijzen, maar ook naar de andere pagina’s van de website.

Wanneer u linkbuilding uitbesteed aan een bureau moet u goed opletten. Bureaus die u binnen een paar weken een hoge positie in Google en tienduizenden linkjes beloven kunnen dit niet waarmaken. Google straft dit af. Lees hier meer over wat u niet moet doen bij linkbuilding.

Pagerank

Pagerank is de populariteit en autoriteit van een website. De populariteit van een website berekent Google aan de hand van het aantal linkjes dat u heeft van andere websites. Daarbij speelt ook de populariteit van deze websites weer mee. De populariteit van de websites wordt aangeduid met de maatwaarde Pagerank die loopt van 0 tot 10. Om een hogere score te halen moet er dus aan de pagerank worden gewerkt. Dit kan weer gedaan worden aan de hand van linkbuilding.

Aanbevolen links:
http://www.linkbuildingexpert.nl

Dit artikel is geschreven door .