(advertentie)

Gratis logo maken in 5 minuten

Wanneer je een website ontwikkelt of een eigen bedrijfje begint wil je graag een mooi logo hebben, maar dat laten doen is vaak duur. Gelukkig is het mogelijk om gratis een logo te maken! De websites Cooltext en Logaster laten je gratis je eigen button of logo ontwerpen, zonder dat daar software voor geïnstalleerd hoeft te worden. Bij Logaster moet je wel een gratis account maken om het logo te kunnen downloaden. Volg de volgende 6 stappen voor je eigen gratis logo of button.

Gratis logo maken, volg de stappen:

Logo maken bij Cooltext:

 1. Ga naar cooltext.com en kies bovenaan voor een button of logo
 2. Kies een mooi design
 3. Schrijf de tekst die je op je button of logo wilt hebben.
 4. Kies het lettertype (font), tekengrootte en tekstkleur
 5. Pas naar wens extra effecten toe zoals een buitenste rand, schaduweffecten, enzovoorts.
 6. Klik onderaan op ‘render’.

In het nieuwe scherm dat verschijnt staat je eigen button of logo ontwerp! Klik tenslotte op ‘download’ en sla het bestand op ergens op de harde schijf. Nu heb je een mooi professioneel logo en helemaal gratis!

Logo maken bij Logaster:

 1. Ga naar www.logaster.com/nl en klik op de knop ‘Zelf een logo maken’
 2. Vul je bedrijfsnaam in, kies een bedrijfstype en klik ‘next’
 3. Selecteer een logo concept
 4. Bewerk het concept en voeg een slogan toe aan je logo door te klikken op de knop ‘edit’. Klik daarna ‘next’
 5. Bekijk je gratis logo in verschillende formaten en klik op ‘save’
 6. Maak je gratis account aan en klik in het volgende scherm op ‘Download logo files’ en kies voor  ‘Free – Small size logo with watermarks’.

Het gratis logo dat je gemaakt hebt wordt dan gedownload in een zip-bestandje dat je op je eigen computer kunt uitpakken en opslaan. Bij Logaster kun je op basis van je zelfgemaakte logo ook nog briefpapier en enveloppen maken; dat is niet gratis!

Het gratis logo van Logaster bevat nog een vermelding naar de website aan de rechterkant, maar die kun je er gemakkelijk zelf afsnijden door het te bewerken; hieronder zie je een mooi voorbeeld. Het logo is van een echt bedrijf; klik erop om naar de website te gaan.

Gratis logo maken

Dit artikel is geschreven door .