(advertentie)

Met de hulpprogramma’s van Google optimaliseer je je website eenvoudig

Google adverteren

Google Webmaster Tools biedt de mogelijkheid om direct met Google te communiceren, wat betreft de googlevriendelijkheid van je website. Eenmaal aangemeld, heb je toegang tot tools die ontworpen zijn om je uitleg en waarschuwingen te geven. Google stuurt je berichten over updates en zelfs waarschuwingen als er malware is aangetroffen op je website. Je kunt Google zelf informatie over je site verschaffen (Site-instellingen), zoals je geografische doelregio, je voorkeursdomein en de crawlsnelheid. Je kunt via deze site-instellingen ook je Google Analytics-account koppelen en een overzicht zien van de gebruikers en hun rechten.

Onder het kopje Uiterlijk van Site Search zie je een overzicht van hoe je zoekresultaten eruitzien in een normale Google-zoekopdracht. Als je gestructureerde data op je site hebt, vind je dat hier ook terug. Klik op HTML-verbeteringen voor advies over je meta- en title-tags.

Bij zoekverkeer zie je welke keywords bezoekers naar je site leiden en welke pagina’s het meeste verkeer opleveren. Onder Google-index vind je onder andere welke keywords het meest gevonden worden op je site en kun je pagina’s uit de cache van Google gooien. Onder Crawlen krijg je onder andere inzicht in de snelheid en problemen van de crawlers (robots en spiders bijvoorbeeld) van Google.

 www.responsivewebdesignbureau.nl

Dit artikel is geschreven door .