(advertentie)

Jouw eigen domeinnaam registreren

Een eigen website begint met een eigen domeinnaam en webruimte (ook wel hosting genoemd). Het is niet moeilijk om deze dingen te regelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw eigen domeinnaam kunt registreren. We zetten daarnaast een aantal aanbieders op een rij waarmee wij goede ervaringen hebben bij het ontwikkelen van WordPress websites.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres van je website. Het domeinnaam van deze website is www.marketingportaal.nl. Jouw eigen domeinnaam registreer je al vanaf zo’n €10 per jaar. Tenzij het adres al bezet is natuurlijk, in dat geval moet je een andere naam bedenken. In sommige gevallen kun je het domein van de vorige eigenaar overkopen.

Het laatste deel van een domeinnaam wordt de extensie genoemd. Bekende extensies zijn .nl, .com en .org. Er is een verschil tussen  extensies met landcode’s (ccTLD’s), zoals .nl.be en .de, en algemene extensies, zoals .com.org en .net. Wij adviseren je om een domeinnaam te registreren met een landcode dat past bij de doelgroep van jouw website. In onze ervaring is dit de beste oplossing voor zoekmachine optimalisatie en AdWords campagnes.

Wat is hosting?

Hosting is de plek waar je website opgeslagen is. Websites worden opgeslagen op grote computers, die 24 uur per dag zijn verbonden met het internet. Deze computers worden ook wel servers genoemd. Deze servers bevatten, net als jouw eigen computer een besturingsysteem, een processor en werkgeheugen.

Een server staat altijd in verbinding met internet en is daardoor kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Een goede hosting aanbieder houdt alle software van de server up-to-date en maakt daarnaast regelmatig een reservekopie van jouw website.

Jouw eigen domeinnaam registreren – aanbieder kiezen

Er zijn veel aanbieders die een domeinnaam en hosting samen aanbieden voor een laag maandbedrag. Niet elk hosting pakket is geschikt voor WordPress. Wij, online marketingbureau Hayona hebben de beste ervaringen met de aanbieder Siteground. Zij zorgen ervoor dat je website 25/7 bereikbaar is, beveiligd is voor hackers en dat je bij vragen een antwoord krijgt.

Jouw eigen domeinnaam registreren – begin op tijd!

Het aanvragen van een domeinnaam kost 1 á 2 dagen. Zorg er dus voor dat je jouw eigen domeinnaam ruim van tevoren regelt.

Dit artikel is geschreven door .