(advertentie)

Een nieuw logo nodig, ontdek welke oplossing bij jouw past!

Welke oplossing voor logo design past bij jou? We hebben 4 oplossingen vergeleken

Begin je voor jezelf of past je oude logo niet meer zo goed bij de geest van de tijd? Dan is het tijd om een logo c.q. huisstijl te laten ontwerpen. Wij hebben vier oplossingen met elkaar vergeleken.

Welke oplossing voor logo design past bij jou? We hebben 4 oplossingen vergeleken

Gratis logo tools! – Vanaf €0,-

Omdat we Nederlanders zijn, vinden gratis tools gretig aftrek bij de beginnende ondernemer. Je kent het vast wel, ontwerp je eigen logo en bestel 100 visitekaartjes bij Vistaprint. Een mooie oplossing als je echt geen budget hebt. Maar wil je serieus genomen worden door je klant dan is dit misschien niet de beste oplossing.

Nadelen: Geen rechten, geen professionele uitstraling, er staat vaak reclame op.
Voordelen: Goedkoop, snel klaar

De designer om de hoek – Vanaf €100,-

Je neef, nicht of een verre kennis, iedereen kent wel iemand die een logo kan ontwerpen. Deze oplossing kan erg goed werken als de stijl, waarin de ontwerper ontwerp past bij het product of dienst dat jouw bedrijf levert. De fout die vaak gemaakt wordt, is dat de opdracht gegund wordt en als het resultaat niet naar wens is, is het voor de ondernemer moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen het ontwerp.

Nadelen: Niet altijd wat je zoekt, heb je de rechten geregeld?
Voordelen: Prijs, persoonlijk contact

Een online ontwerpwedstrijd – Vanaf €199,-

Je beschrijft je wensen en start een online ontwerpwedstrijd. Ontwerpers sturen voorstellen in en samen kom je tot het beste ontwerp. Na een week kies je een winnaar en ontvang alle benodigde bestanden. Ontwerpen-voor-geld.nl is in Nederland de grootste aanbieder van logo ontwerp wedstrijden. Hoewel er een vanaf prijs is, bepaal je uiteindelijk zelf wat je uit wil geven.

Nadelen: Niet heel goedkoop, minder persoonlijk contact
Voordelen: Professioneel logo ontwerp, Altijd een ontwerp dat bij jou smaak past

De stap naar een reclamebureau – Vanaf €1499,-

Wil je persoonlijke aandacht en advies, doet de prijs er niet toe, dan is de stap naar een reclamebureau misschien iets voor jou. Een reclamebureau neemt je al het werk uit handen. Ze maken een professioneel ontwerp, denken na over de doelgroep en geven een spetterende presentatie. Je krijgt vaak echter slechts 1 voorstel, en als dat je niet aanstaat? Tja, over smaak valt niet te twisten.

Nadelen: Duur, Niet altijd jouw smaak
Voordelen: Persoonlijk, Professioneel logo ontwerp

Dit artikel is geschreven door .