(advertentie)

5 tips voor een bedrijfsvideo

Als onderneming wil je de organisatie kunnen pitchen. Steeds vaker worden bedrijfsvideo’s daar voor ingezet. Om een video succesvol te maken is het belangrijk om een aantal aspecten niet te vergeten. Uiteindelijk is het namelijk belangrijk dat doelstellingen worden behaald en de videomarketing kan daar heel goed aan bijdragen!

Whats in for me

Consumenten of potentiële klanten die een video kijken, willen snel zien wat het ze kan opleveren. In statistieken bij bijvoorbeeld Vimeo is te zien dat de meeste mensen binnen enkele seconden afhaken. Het is dus van belang om deze meteen te overtuigen van het nut van de video. Wat wilt de klant zien? Laat dat al binnen enkele seconden zien zodat hij niet zal afhaken. Wanneer je hem op het juiste kanaal lanceert, zal hij ook op social media makkelijk gedeeld kunnen worden. Vergeet dus niet dat het wel degelijk van belang is of hij op Vimeo of Youtube komt te staan of toch ergens op een eigen website.

Houd de bedrijfsvideo kort

Zorg ervoor dat je bedrijfsvideo niet te lang wordt. Veel kijkers haken namelijk af gedurende de eerste 30 seconden. Na een minuut is zelfs al 45% van de kijkers vaak afgehaakt, zorg er dus voor dat je je punt al hebt kunnen maken in die tijd! Ook is het belangrijk dat er niet teveel tekst is. Gebruik maximaal 100 woorden in een minuut om zo een overload aan informatie te voorkomen.

Visuals, grafische effecten & drone-shots

Wat is de techniek zijn tijd ver vooruit. Gelukkig kun je hier met een video ook gebruik van maken. De mensen overtuigen gaat steeds beter met mooie visuals of drone shots. Het gebruiken van een drone met camera is dan ook zeker aan te raden om je doelgroep te overtuigen. Zeker bij bedrijven  of organisaties die iets neerzetten in de buitenlucht is dit een ware trend. Dit gaat van nieuwbouwprojecten en festivals tot kitesurfen aan het strand.

Video’s en marketingactiviteiten

Iedere activiteit is een kans om jouw organisatie positief neer te zetten op social media of andere kanalen. Ben je ergens vertegenwoordigd op een congres of beurs? Breng dat dan vakkundig in beeld. Op die manier kan je je volgers laten zien dat je autoriteit uitstraalt en kennis van zaken hebt. Daarnaast kun je uitingen in video’s ook versterken met uitingen op bijvoorbeeld offline drukwerk of het inzetten van display advertising.

Kies de juiste muziek

Muziek is van groot belang. Net als bij een film kan muziek een bepaalde sfeer opwekken en dus ook zorgen dat mensen actie ondernemen of er een herinnering bij ophalen. Daarom is het van groot belang dat de muziek aansluit bij de boodschap die je over wilt brengen.

Dit artikel is geschreven door .