(advertentie)

Een website of logo ontwerpen doe je tegenwoordig zelf!

Anno 2015 worden de kracht van Web 2.0, HTML5 en Apps naar het volgende niveau getild. Do It Yourself, ook wel DIY web-tools zijn uitgegroeid tot volwassen applicaties. Maar wat zijn DIY tools nu precies?

DIY web-tools geven je de mogelijkheid om op eenvoudige wijze ondermeer zelf logo’s, webpagina’s en andere grafische componenten te maken. Dit zonder code te schrijven, zonder dat technische kennis noodzakelijk is en zonder programmeer ervaring. Klinkt dit als te mooi om waar te zijn? Toch is dit mogelijk met Do-It-Yourself web-tools.

DIY Web-tools worden in toenemende mate populair. De tools worden steeds beter en zijn een geloofwaardig alternatief voor professionele diensten geworden. Ook zonder de expertise en kennis van een professional zet je in een mum van tijd een kwalitatief goed en goedkoop product neer.

Zelf een logo ontwerpen

Een logo maken zonder grafische kennis? Onmogelijk zou je zeggen, maar niets is minder waar. Wanneer je googled op Logo Maker kom je enorm veel sites tegen, waarop het mogelijk is om door het aanpassen van templates bestaande logo’s zodanig te bewerken dat ze aangepast kunnen worden naar jouw huisstijl en ideeën. Ga aan de slag met jouw teksten, foto’s en kleurenpalet en binnen een mum van tijd heb je een eigen logo ontworpen.

Zelf een website bouwen

Het bouwen van een website kan een ontmoedigende taak zijn, maar op internet zijn tal van programma’s te vinden om dit makkelijker te maken. Zo kan je zelf een website maken zonder enige programmeer ervaring en zonder hulp van een professional. Vaak kan je via een gebruiksvriendelijke interface kiezen uit diverse sjablonen die je naar eigen inzicht kan indelen. Je kan je eigen teksten schrijven en foto’s en video’s toevoegen zonder zorgen over html-codes en dergelijke. Wanneer je een eigen blog wilt beginnen, kan dit op dezelfde manier.

Zelf een folder ontwerpen

Ook hier kan je kiezen uit verschillende templates met al voorgeselecteerde achtergronden en designs. Het leuke is dat je met eenzelfde sjabloon visitekaartjes kan ontwerpen. Zo creëer je in een handomdraai een eigen huisstijl. Je kiest gewoon wat je mooi vindt en wat past bij hetgeen je wilt uitstralen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Voordelen DIY web-tools

  • Je hebt geen grafische of technische kennis nodig
  • Je hebt geen dure webdesigner of ontwerper nodig
  • Het bespaart tijd, binnen een dag kan je klaar zijn
  • Je hebt het eindproduct zelf in de hand, waardoor het volledig voldoet aan jouw eisen
  • Het vergroot de efficiëntie en de flexibiliteit, aanpassingen en updates regel je zelf zonder tussenkomst van een (web)designer
  • Je weet direct waar je aan toe bent (what you see is what you get) en wanneer je een ontwerper inhuurt, is dat toch altijd maar afwachten

Dit artikel is geschreven door .