(advertentie)

Je Google+ pagina in Google

Sinds kort worden Google+ pagina’s getoond in de zoekresultaten en daarmee heeft de zoekgigant een sterke troef in handen. Door Google+ pagina’s te koppelen aan de zoekresultaten wordt de aantrekkingskracht van het sociale netwerk steeds groter. Met name bedrijven en organisaties zullen er dankbaar gebruik van maken om de zichtbaarheid in Google te vergroten.

Een Google+ pagina wordt echter alleen getoond als een zoekresultaat zeer relevant is. Zo kan een zoekresultaat zeer relevant zijn wanneer er op een unieke bedrijfsnaam gezocht wordt. Zoek in Google op bol.com voor een voorbeeld.

Google+ pagina en SEO

Je pagina wordt niet zomaar in Google getoond. Daarvoor moet je in Google+ aangeven dat je eigenaar bent van de website die je wilt promoten. Je kunt het beste Google Webmaster Tools  gebruiken voor een koppeling. Heb je nog geen account? Lees dan meer over de Google Webmaster Tools.

Koppel je Google+ pagina aan je site

Meld je aan bij Google Webmaster Tools en controleer of je website geverifieerd is. Zorg ervoor dat je met hetzelfde Google account beheerdersrechten hebt voor de Google+ pagina. Eventueel kun je alsnog als beheerder worden toegevoegd via de instellingen van de Google+ pagina.

De laatste stap is simpel: Ga in Google+ naar de pagina instellingen en voer bij ‘website’ de betreffende URL in. Via je Google Webmaster Tools account wordt het eigendom direct geverifieerd, waarna de koppeling voltooid is.

Deze methode is met succes uitgeprobeerd voor de site Machu Picchu. Wil je geen gebruik maken van Google Webmaster Tools? Plaats dan een code in je website: https://developers.google.com/+/plugins/badge/

Dit artikel is geschreven door .