(advertentie)

Uitzendinggemist.nl downloaden

De website www.uitzendinggemist.nl is de laatste jaren enorm populair geworden. Alle uitgezonden programma’s van de Nederlandse Omroep kun je hier opnieuw bekijken. De programma’s worden door middel van streaming video uitgezonden. Dat heeft als voordeel dat je direct kunt kijken, zonder eerst het volledige videobestand te moeten downloaden. Streaming video heeft als nadeel dat je het niet zomaar op je computer kunt opslaan. Met het gratis programma Orbit is dit wel mogelijk. Handig om bijvoorbeeld toe te passen in een Powerpoint presentatie.

Orbit downloaden

Ga naar www.orbitdownloader.com en klik op de grote gele knop ‘Download Now’ om het downloaden te starten. Op de webpagina die je nu te zien krijgt moet je nog een keer op ‘Downloaden’ klikken. Installeer het programma en verander de taal onder View > Language in ‘Dutch’. Vervolgens kun je onder ‘Extra > Locatie van download bestanden’ de map waar Orbit de gedownloade programma’s opslaat aanpassen naar eigen wens.

Downloaden van Uitzendinggemist

Ga op www.uitzendinggemist.nl naar het programma dat je wilt downloaden. Begin allereerst met het afspelen van de uitzending. Ga vervolgens met de muis op de video staan en er verschijnt automatisch een knop ‘GetIt’. Klik hierop. Er verschijnt een nieuw venster ‘Grab++’. Tevens heb je de melding gekregen om de webpagina te vernieuwen. Klik hiervoor op F5. In het venster van ‘Grab++’ verschijnen nu verschillende bestanden. Om het betreffende programma te downloaden selecteer je het .asf bestand (vinkje). Klik nu op ‘Download’. Je ziet nu een venster ‘Nieuwe download’. Klik ook hier op ‘OK’.  In het venster van Orbit kun je vervolgens de voortgang van de download volgen. Bij de meeste uitzendingen duurt het even voordat de download voltooid is.

Een .asf bestand converteren en branden op DVD

Het gedownloade .asf bestand kun je afspelen in bijvoorbeeld Windows Media Player. Dit bestandsformaat heeft echter als nadeel dat je er niet mee vooruit of achteruit kunt ‘spoelen’. Daarnaast kun je het ook niet branden op een DVD en vervolgens via je DVD speler bekijken. Hiervoor moet je het bestand converteren. Het programma ‘Any Video Converter‘ biedt hier uitkomst. Op deze site staat onderaan de link ‘free download’. Vervolgens kun je het programma installeren.

Om een .asf bestand te converteren, klik je allereerst op ‘Add video’. Zoek het .asf bestand op en klik op OK. Rechtsboven bij ‘Profile’ kun je het formaat kiezen waarnaar je het bestand wilt converteren. AVI is hier een goede keuze. Verder kun je in de rechter kolom diverse instellingen aanpassen. Ook is het handig om van te voren de map te selecteren waarin Any Video Converter het geconverteerde bestand moet plaatsen. Dit doe je via File > Set Output Folder. Klik tenslotte op ‘Encode’ om het bestand te converteren.

Het AVI bestand kun je met Nero of het gratis CDBurnerXP op een DVD branden.

Hier leest u nog een manier waarop u filmpjes van Uitzendinggemist.nl kunt downloaden.

Dit artikel is geschreven door .