(advertentie)

Test uw site in alle browsers

Het grote nadeel van het ontwikkelen van een website is dat de site vaak op verschillende manieren wordt weergegeven in verschillende browsers. Het is zaak om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zodat uw site toegankelijk is voor een breed publiek. Daarbij geldt vooral dat de site goed moet worden weergegeven in de populaire browsers, zoals Internet Explorer, Firefox en Safari. Bent u benieuwd hoe uw website het doet in nog meer browsers en browserversies? Maak dan eens gebruik van Browsershots.org.

Starten met Browsershots

Surf naar www.browsershots.org en u ziet meteen een veld waarin u de URL van uw website kan opgeven. Onder dit veld ziet u een kolom van het besturingssysteem Linux en een kolom van het besturingssysteem Windows. Voor beide besturingssystemen zijn verschillende browsers beschikbaar in verschillende versies. Selecteer hier de browsers waarvan u het interessant vindt om te kijken hoe uw site daarin wordt weergegeven. Schroom daarbij ook niet om verschillende versies aan te vinken van dezelfde browser. Er is namelijk nog altijd een grote groep die werkt met een oudere versie van bijvoorveeld Firefox of Internet Explorer.

Voor nog specifiekere instellingen kunt u onder de kolom met browsers het volgende instellen:

  • Schermresolutie: kies hier een specifieke schermresolutie om een screenshot van te laten maken
  • Kleurdiepte: kies hier een specifieke kleurdiepte om een screenshot van te laten maken.
  • Javascript: laat hier screenshots maken wanneer Javascript is ingeschakeld of uitgeschakeld of wanneer er een bepaalde versie van Javascript is geïnstalleerd.
  • Java: laat screenshots maken wanneer Java is ingeschakeld of uitgeschakeld.
  • Flash: laat met deze instellingen screenshots maken wanneer Flash is ingeschakeld of uitgeschakeld.

Wanneer u alle instellingen naar wenns heeft aangepast, klikt u op ‘verstuur’ (rechtsboven). Uw website wordt nu op verschillende computers in verschillende browsers geopend. Hier worden vervolgens screenshots gemaakt en automatisch verstuurd naar Browsershots.org.

Na een tijdje verschijnen vanzelf de eerste screenshots van uw site op Browsershots.org. Een echte aanrader voor webontwikkelaars!

Aanbevolen links:
http://browsershots.org

Dit artikel is geschreven door .