(advertentie)

Welke webhosting kies jij voor jouw website?

Een website bouwen wordt steeds eenvoudiger met de aanwezige contentmanagementsystemen, zoals WordPress, Drupal of Joomla. Ook staat de webhosting industrie niet stil en blijven webhosters zich verder ontwikkelen. Maar welke vorm van webhosting is geschikt voor jouw website en webdesign?

Uit welke soorten webhosting kun je kiezen?

Er worden steeds meer mogelijkheden aangeboden en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Vaak zie je dat mensen teveel betalen omdat men betaalt voor resources die men niet nodig heeft, maar waar kun je allemaal uit kiezen indien je een website wil starten?

Soorten webhosting:

  • Shared webhosting
  • Dedicated webhosting
  • Co-located webhosting
  • Managed/Unmanaged VPS

Wat is shared webhosting?

Shared webhosting is de meest aangeboden vorm van webhosting binnen Nederland, tevens is shared webhosting de goedkoopste vorm van webhosting. Je staat met jouw website op een server die gedeeld wordt met honderden andere websites. Het nadeel van deze vorm van hosting is dat wanneer een enkele website een ddos-aanval ondervindt of ineens extreem veel verkeer genereerd, dan kan dit invloed hebben op de gehele server. Echter beveiligen degelijke en betrouwbare webhosters haar servers met behulp van containers. Wat is dedicated webhosting?

Dedicated webhosting is een duurdere vorm van webhosting aangezien je als enige website de beschikking hebt over de resources van een webserver. Het voordeel hiervan is dat je website zeer snel is en zeer veel verkeer kan verwelkomen. Deze vorm van webhosting is vaak wel een stuk duurder dan de standaard shared webhosting.

Wat is Co-located webhosting?

Co-located webhosting wordt vaak gebruikt door webhosters zelf. Dit betekent dat je gebruik maakt van je eigen apparatuur, maar je plaatst deze apparatuur bij een ander datacenter. Je huurt dus een aantal rekken in een datacenter en hebt hier dan de mogelijkheid om zelf je apparatuur te stationeren. De koeling, redundante stroomvoorzieningen, beveiliging en netwerkvoorzieningen worden geregeld door het datacenter. Deze vorm van hosting is ook vrij duur, aangezien je betaald voor de ruimte, stroom, koeling en beveiliging.

Wat is Managed/Unmanaged VPS?

Een VPS is een Virtual Private Server. Je krijgt een virtuele server die je volledig naar eigen wensen kunt inrichten. Je kunt zelf bepalen welke software je op de server installeert. Indien je minder ervaring hebt met het configureren van een Linux-server dan heb je de mogelijkheid om een Managed VPS af te sluiten. Je kunt dan aangeven welke software je geïnstalleerd wil hebben en dan wordt dit uitgevoerd door de systeembeheerder van de webhoster.

Hayona adviseert Siteground voor WordPress hostingBekijk Siteground

Dit artikel is geschreven door .