(advertentie)

Interne communicatie

Interne communicatie is al het communicatieverkeer binnen een organisatie. De interne communicatie is erg belangrijk voor een organisatie. De gewenste identiteit van de organisatie moet uitgestraald worden via de medewerkers, zij moeten door gebruik van interne communicatie dus op de hoogte worden gesteld van de gewenste identiteit.

Naast het uitstralen van de gewenste identiteit, is ook de sfeer op de werkvloer te bepalen door de interne communicatie. Het is belangrijk om alle werknemers tijdig te voorzien van informatie over ontwikkelingen en andere zaken binnen de organisatie. Wanneer dit niet gebeurt kan er ontevredenheid en onzekerheid ontstaan onder de medewerkers en dit kan vervolgens weer tot spanningen leiden. Het is dus belangrijk om de interne communicatiestructuur goed op orde te hebben.

Onderzoek naar de interne communicatie

Het is belangrijk om regelmatig te achterhalen hoe het met uw interne communicatie staat. Dit kan u doen door een onderzoek te doen naar de interne communicatie binnen uw bedrijf, dit worden ook wel audits genoemd.

Dit artikel is geschreven door .