(advertentie)

Waarom je zakelijk kerstkaarten zou moeten versturen

kerstkaarten

December staat in het teken van kerst en als je denkt aan kerst dan horen daar ook kerstkaarten bij. Kerstkaarten sturen we naar familie, vrienden en kennissen, maar ook zakelijk kerstkaarten mogen niet worden vergeten. Waarom niet? We vertellen het je hieronder allemaal.

Redenen waarom je kerstkaarten zou moeten versturen

Het doel van het versturen van kerstkaarten is het overbrengen van een kerstwens. Dit geldt natuurlijk ook voor zakelijke kerstkaarten, maar zakelijke kerstkaarten versturen kun je doen om meerdere redenen. Wanneer je zakelijk een kerstkaart verstuurt, kun je bijvoorbeeld ook van de gelegenheid gebruik maken om de klant/relatie te bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar. En wat dacht je van een vooruitblik op het nieuwe jaar? Misschien staan er al een paar grote dingen gepland en kun je hier al iets over onthullen, bijvoorbeeld een verhuizing of uitbreiding van diensten die je aanbiedt? Zo maak je de klant nieuwsgierig en creëer je tegelijkertijd ook een stukje betrokkenheid.

Met kerstkaarten speel je jezelf weer even in de picture

Het versturen van kerstkaarten is natuurlijk ook een hele goede manier om je bedrijf weer even in de kijker te zetten. Je kunt het eigenlijk zien als een stukje reclame voor je bedrijf, maar dan minder direct en minder commercieel. Wil je dit effectief doen? Zorg er dan voor dat het ontwerp van jouw kerstkaart herkenbaar is, ofwel; aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf. Een klant of relatie moet eigenlijk in één oogopslag kunnen zien dat de kerstkaart van jouw bedrijf afkomstig is.

Hoe je kunt opvallen met zakelijke kerstkaarten

Ga je zakelijke kerstkaarten versturen? Dan ben je niet de enige. Hoe je er dan voor zorgt dat je opvalt? Dat kan op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld door een originele slogan op de kaart te plaatsen, maar je kunt ook opvallen door voor een speciale uitvoering te kiezen. Een kerstkaart hoeft tegenwoordig niet meer perse vierkant of rechthoekig te zijn. Wist je dat je tegenwoordig ook kerstkaarten in jouw eigen vorm uit kunt laten voeren door ze te laten stansen? Wat dacht je van een kerstkaart in de vorm van een kerstboom of kerstster? Het is allemaal mogelijk. Ook exclusieve afwerkingen voor kerstkaarten zijn tegenwoordig heel betaalbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstkaart uitgevoerd met een glimmende metallic foliedruk? Hiermee weet je zeker dat jouw kerstkaart opvalt. Kortom; opties genoeg. Informeer bij jouw drukker naar de mogelijkheden.

Tip: verstuur je kerstkaarten op tijd. Hiermee laat je zien dat je punctueel bent en heb je kans dat je niet tegelijkertijd met nog tien kaarten op de mat valt, waardoor jouw kerstkaart extra opvalt.

Dit artikel is geschreven door .