(advertentie)

Waarom zou je een WordPress website maken?

Het digitale tijdperk zorgt continue voor veranderingen in ons dagelijks leven en daarom ook in ons gedrag. Wil je wat informatie opzoeken of producten bestellen, dan pak je meteen je telefoon of laptop en ga je googelen. Je gaat ervan uit dat alles wat je nodig hebt, online te vinden is. Als dat niet zo is, dan betekent dat overigens niet dat het niet bestaat. Sommige kleine bedrijven zien niet direct de noodzaak van het maken van een website. De meeste hebben geen tijd om een website te onderhouden en de anderen denken dat het kostbaar is. Als je gebruikmaakt van WordPress hoeft het niet veel te kosten en kun je gemakkelijk zelf het onderhoud doen. Bovendien is het een van de beste CMS-platforms die tegenwoordig beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom je eens zou moeten overwegen om een WordPress website te maken.

1. Geld besparen

Als je een bekwame ontwikkelaar wilt inhuren om een complete HTML-website te laten maken, dan moet je bereid zijn om een aardige zak met geld mee te nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de eerste kosten voor hosting en websiteonderhoud. Het totale kostenplaatje zal je waarschijnlijk niet aanspreken.

Daarom kiezen veel mensen voor het gebruik van WordPress bij het starten van een zakelijke website. Met een WordPress kan eenieder zonder gedegen kennis van codering op eenvoudige manier een website ontwerpen, content toevoegen en bewerken.

2. Eenvoudig websitebeheer

Om tot een fatsoenlijke website te komen en deze te onderhouden, moet je bereid zijn om veel tijd te investeren. Je moet je website optimaliseren voor mobiel, want steeds meer mensen maken gebruik van hun smartphone om een website te bezoeken of te zoeken. Ook moet je regelmatig je content bijwerken, want dat laat zien dat je actief bent met je website.

Als je deze ‘problemen’ met een HTML-website moet oplossen, heb je een IT-specialist nodig. Dit zal echter geen groot probleem zijn als het gaat om WordPress. De meeste WordPress websites worden automatisch geoptimaliseerd voor mobile en bovendien kun je gemakkelijk content toevoegen. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd en het geld dat je kunt besparen.

3. Ruim aanbod aan thema’s

Waarom denk je dat zoveel mensen voor een WordPress website kiezen? Naast alle praktische en voor de hand liggende voordelen, gebruiken mensen WordPress vanwege het ruime aanbod aan thema’s. Er zijn wel duizenden templates voor allerlei soorten websites en er is voor ieder wat wils.

Vooral visuele bewonderaars waarderen het. Als je bijvoorbeeld een niche website voor een accessoire winkel gaat lanceren, kun je eenvoudig een thema vinden door er naar te zoeken met de juiste trefwoorden.

4. Gebruikersvriendelijke interface

Als je niet genoeg geld hebt om een ​​specialist in te huren, dan kun je het proberen om alles zelf te doen. Om met WordPress te werken hoef je de basisprincipes van webontwerp of codering niet onder de knie te krijgen. Je moet wel wat tijd investeren om wegwijs te worden in WordPress.

De makers van het platform hebben je leven op alle mogelijke manieren vereenvoudigd door een op maat gemaakte en gebruiksvriendelijke interface te creëren waarmee je jouw website vanuit één omgeving te kunnen beheren. Je kunt via de editor bijvoorbeeld meer pagina’s toevoegen en berichten op de website plaatsen. Je kunt daarnaast eenvoudig het uiterlijk of de lay-out van de buitenkant van de website aanpassen door de achtergrond, widgets, kopteksten en menu te wijzigen.

5. Onderhoud en updates

WordPress is open-source software en dat betekent dat iedereen ermee kan werken. Het biedt tegelijkertijd ook een geweldige gebruikerservaring. Dit is een van de vele redenen waarom miljoenen mensen over de hele wereld voor een WordPress website kiezen.

Als je voor een uitdaging staat, bijvoorbeeld een lastig vraagstuk, dan zullen hun specialisten je altijd helpen. Het systeem wordt ook jaarlijks bijgewerkt met nuttige wijzigingen en het is helemaal gratis. Vraag jezelf, maar eens af of een freelance-webdesigner gratis updates of hulp zou aanbieden?

6. Geschikt voor smartphones

Zoals we eerder al hebben vermeld: als je website niet is geoptimaliseerd voor mobiele platforms en verschillende schermformaten (responsive), dan heb je eigenlijk geen goed werkende website. Althans, de website functioneert niet zoals men verwacht. Als je kiest voor een WordPress website dan zijn de gekozen thema’s vaak automatisch geschikt voor mobiele apparaten. En dat terwijl je voor een HTML-website vaak een aparte, kostbare, mobiele versie moet laten maken.

7. Handig inhoudsbeheer

In de WordPress beheerdersomgeving kun je met verschillende functies spelen. Bijvoorbeeld, de interface voor slepen en neerzetten helpt bij het maken van afbeeldingengalerijen en het opzetten van schema’s voor posten op specifieke tijden van de dag. En je kunt het hele werk doen zonder een enkele tussenkomst in de code.

Heb je hulp nodig bij WordPress?

Heb je hulp nodig bij WordPress gerelateerde zaken? Wil je een WordPress website laten maken Den Haag? Wij hebben jarenlange ervaring bij het maken, onderhouden, bijwerken, aanpassen en monitoren van WordPress websites. Neem dan contact met Flerque op voor meer informatie!

Dit artikel is geschreven door .