(advertentie)

Geef je website gratis een bezoekersboost

Je hebt misschien wel een geweldige website, maar zonder bezoekers is het nog niks! Het wordt nu dus tijd om je website aan iedere zoekmachine die je maar kunt bedenken, cadeau te doen.

Begin met Google en Bing. Anderen vind je via thesearchenginelist.com en Wikipedia. Ga naar een zoekmachine naar keuze en zoek op ‘Add a website to X’, waarbij x staat voor betreffende zoekmachine. De eerste link op het presenteerblaadje is de pagina die je nodig hebt. Tools als submitexpress.com/free-submission.html voegen je site aan meer dan 70 zoekmachines toe. Is dat even handig!

Geef iedere pagina een andere titel en een paar zoekwoorden

Zoekmachines analyseren je webpagina’s en proberen wijs te worden uit de content. Als je ze dus makkelijk te begrijpen maakt, vinden meer mensen de weg naar jouw website. Geef iedere pagina een andere titel in de header en een paar zoekwoorden, dit zijn de zoekwoorden waar mensen waarschijnlijk op zoeken. Voeg in de header metatags toe waarin de zoekwoorden en een omschrijving van de site komen. Zoekmachines maken niet meer zo nadrukkelijk gebruik van deze metadata, maar het kan geen kwaad om dit op te nemen. Gebruik headings binnen je pagina (h1, h2, enzovoorts) en beschrijf de content met zoekwoorden. Gebruik simpele en duidelijke navigatielinks zodat ook zoekmachines alle pagina’s op je website kan vinden. Maak iedere bestandsnaam omschrijvend en sluit overal waar mogelijk zoekwoorden in.

Dit artikel is geschreven door .