(advertentie)

Discipline of market leaders

Treacy en Wiersema schreven een boek dat wereldberoemd is geworden; The Discipline of market leaders. Met behulp van een eenvoudig model leggen zij uit waarom Casio een horloge goedkoper kan leveren dan Kellog’s een pak cornflakes en waarom Fedex wel gegarandeerd je pakketje in een dag over de hele wereld kan versturen maar vliegmaatschappijen je koffers voortdurend kwijtraken.

Discipline of market leaders – korte uitleg

Vrijwel ieder bedrijf is te herleiden tot drie componenten: het product (innovatie), het proces (kosten) en de klant (relatie). Een goed bedrijf zal voldoende aandacht besteden aan alledrie de componenten. Maar, een bedrijf dat beter wil zijn dan anderen en sneller wil groeien dan de markt zal er voor moeten zorgen dat het zich onderscheidt op één van de drie componenten. Een dergelijk besluit kan de basis zijn voor een duidelijke bedrijfsvoering, een heldere identiteit en imago, aansprekende communicatie en uiteindelijk een hogere winst. Het gaat om de discipline om een duidelijke strategische keuze te maken en deze strak en grondig uit te voeren in het hele bedrijf.

De consequenties van het model van “Discipline of market leaders” van Treacy en Wiersema staan in de volgende afbeelding die u ook in de powerpoint kunt vinden die hieronder gedownload kan worden:

Discipline of Market Leaders

  1. Cost leader (operational excellence): Het aanbieden van een kwalitatief gelijkwaardig product (t.o.v. de concurrentie) tegen een zo laag mogelijke prijs.
  2. Product leader: Het leveren van het beste product. Alle middelen worden gebruikt om het beste product te ontwikkelen en verbeteren.
  3. Customer intimacy: Hier staat de relatie met de klant centraal. De klant krijgt hier het product en de prijs die het beste bij hem passen.

Download hier de gratis powerpoint met een beknopte uitleg van het model Discipline of market leaders van Treacy en Wiersema. Wil je het boek kopen? Gebruik daarvoor de onderstaande mogelijkheid.

Bestellen bij Bol.com: “The Discipline of Market leaders” – Treacy & Wiersema

Terug naar overzicht met modellen

Dit artikel is geschreven door .