(advertentie)

Deze online marketing trucjes mag jij niet missen!

Online

Marketing is de sleutel tot het succes van vele bedrijven. Het is goed om gebruik te maken van verschillende marketing kanalen. Online zijn verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan social media, email, zoekmachine marketing en ook betaald adverteren op het internet. 

Retargeting

Het is een mooie term om mensen die de website of webshop hebben bezocht nog een keer te benaderen via een betaalde advertentie. Het is mogelijk om zo sneller een bezoeker van de website te veranderen in een klant. Vooral bij een webshop is het slim hier gebruik van te maken. Het is dan namelijk mogelijk om de mensen toch nog de bestelling af te laten maken. Mensen worden soms afgeleid, twijfelen nog of moeten opeens weg. Ze maken de bestelling dan nog niet af. Vervolgens kan de retargeting advertentie zorgen voor een nieuwe kans om de bestelling af te ronden. 

Kortingscodes voor meer conversie

Een kortingscode is ook een goede manier van marketing. Het maakt het aantrekkelijker voor iemand om klant te worden. Wanneer iemand klant wordt is het belangrijk voor hem/haar om de kwaliteit van het bedrijf te ontdekken. Vervolgens kan het een klant voor het leven worden. Bij webshops is het vaak eenvoudig om een kortingscode weg te geven. In een normale stenen winkel is het ook mogelijk om kortingscodes weg te geven.

Email voor meer contactmomenten 

Het is slim om van alle bezoekers van de website hun e-mailadres te verzamelen door ze bijvoorbeeld te laten aanmelden voor de nieuwsbrief. Het is de start om met de bezoekers te kunnen communiceren. Wanneer er een regelmatig contact is, wordt er een relatie opgebouwd. Het helpt om het vertrouwen te verbeteren. Niet altijd iedere klant is al klaar om klant te worden. Door wel contact te houden zal men uiteindelijk toch gaan kopen bij de webshop waar men al een relatie mee heeft opgebouwd. 

Social media voor je laten werken 

De beste manier om meer aandacht te krijgen voor de webshop of website is door social media te gebruiken. Facebook, Instagram, Snapchat en ook LinkedIn bieden mogelijkheden om meer mensen op de website te krijgen. Het is een uitstekende manier om ontdekt te worden door nieuwe mensen. Het is daarnaast ook heel gemakkelijk voor bezoekers om de website te delen op social media. Wanneer de juiste berichten gebruikt worden zullen ze verspreid worden over de social media websites. 

Video 

Het is aan te raden om meer met video te gaan werken. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een aaneenschakeling van beelden zorgt voor een nog grotere impressie. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken om meer klanten te krijgen. Video is afzonderlijk in te zetten via videoplatformen, zoals YouTube. Daarnaast kan het ook op social media gebruikt worden en zelfs in mails. Het is een unieke manier om de klanten de website of webshop te laten bezoeken. Het is een prettige manier van marketing. Mensen houden er steeds meer van. Het is slim om de video’s te voorzien van ondertiteling. Zo kunnen ze ook zonder geluid gevolgd worden. 

Dit artikel is geschreven door .