(advertentie)

Sleutelwoorden gebruiken

Zoekmachine optimalisatie is de laatste tijd een hot item. Zoekmachines zijn cruciaal geworden voor de bezoekersstatistieken van veel websites. Het optimaliseren van de inhoud voor deze zoekmachines is daarom uitermate belangrijk. Dit artikel gaat specifiek in op het gebruik van sleutelwoorden of ook wel ‘keywords’. Sleutelwoorden (10 tot 15) zijn een set van belangrijke woorden die de inhoud van uw site omschrijven

1. Sleutelwoorden in de titel van de browser

In de HTML code van uw website kunt u een titel opgeven die in de titelbalk van de browser verschijnt. Het is slim om hier belangrijke sleutelwoorden in te verwerken. U kunt er bijvoorbeeld aan denken om eerst de titel van de betreffende pagina op te geven en daarachter een aantal sleutelwoorden op te geven.

2. Sleutelwoorden op de webpagina’s

Het is belangrijk om sleutelwoorden in de inhoud van de webpagina’s te gebruiken. Het is daarbij natuurlijk wel zaak dat u deze sleutelwoorden in de juiste context toepast. Klakkeloos allerlei sleutelwoorden op een pagina zetten, zonder dat ze betekenis hebben voor de bezoeker werken vaak averechts. Tevens neemt u dan uw eigen website totaal niet serieus.

3. Inhoud gerelateerd aan sleutelwoorden

Zorg dat de inhoud van de webpagina’s gerelateerd zijn aan de sleutelwoorden. De sleutelwoorden moeten dus niet ‘stand alone’ worden gebruikt, maar in de juiste context worden toegepast.

4. Sleutelwoorden in de titels op de webpagina’s

Titels op webpagina’s worden in de HTML code op een speciale manier opgemaakt. Hiervoor worden zogenaamde tags gebruikt. Voorbeelden zijn H1, H2 of H3. Het is goed voor zoekmachines om belangrijke sleutelwoorden in deze titels te verwerken. Let ook hier weer op dat de sleutelwoorden in de titels wel betekenis moeten hebben.

5. Sleutelwoorden in het domein

Kies een handig domein waarin tevens een belangrijk sleutelwoord is verwerkt dat met de website te maken heeft. Dit heeft een positief effect op zoekmachines.

6. Sleutelwoorden in pagina URL

Iedere pagina op uw website heeft een eigen internetadres, of ook wel URL genoemd. De namen van deze URL’s kunt u zelf beïnvloeden. Het is handig om ook hier de juiste sleutelwoorden in te verwerken voor een positief effect in de resultaten van zoekmachines.

7. Sleutelwoorden bij afbeeldingen

U kunt aan afbeeldingen op uw website sleutelwoorden meegeven. Elke afbeelding kan een titel bevatten en een ALT tekst. De ALT tekst ziet u als u met de muis op een afbeelding gaat staan (geel kadertje met tekst). Het is een goed idee om hier handige sleutelwoorden in te verwerken. Dit heeft vooral veel effect op het zoeken naar afbeeldingen in zoekmachines. De juiste sleutelwoorden in afbeeldingen verwerken is dus met name erg belangrijk voor webshops met veel afbeeldingen van producten.

8. Sleutelwoorden in vetgedrukte woorden

Vetgedrukte woorden worden door zoekmachines vaak op een andere manier beoordeeld dan gewone tekst. Het is slim om bij vetgedrukte stukjes tekst goede sleutelwoorden te verwerken. Overdrijf hierin ook weer niet teveel, want dat heeft juist weer een averechts effect, zowel voor zoekmachines als voor de bezoekers van uw website (veel vetgedrukte tekst staat niet netjes en oogt erg schreeuwerig).

9. Sleutelwoorden in meta-informatie

Elke pagina bevat meta-informatie. Dit is informatie die niet zichtbaar is op de website, maar wel in de HTML code en dus ook voor zoekmachines. Zet alle belangrijke zoekwoorden (10 tot 15) in de meta-informatie van uw website.

Veel van de bovenstaande tips kunt u zelf doorvoeren. Veel websites maken namelijk gebruik van een CMS systeem. Hiermee kunt op een eenvoudige manier uw eigen website onderhouden. Sommige zaken kunnen wel lastiger zijn om zelf door te voeren. Neem daarvoor contact op met uw internetbureau.

Aanbevolen links:
http://www.hayona.nl

Dit artikel is geschreven door .