(advertentie)

Een website opslaan op je PC

Een afzonderlijke webpagina op je PC opslaan is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Echter een complete website op je PC opslaan is erg veel werk als je dit per pagina moet doen. Toch kan het soms handig zijn om een complete website op je computer op te slaan. Bijvoorbeeld als de site gemigreerd moet worden naar een ander CMS systeem. Of als er op een website veel foto’s staan die je graag wilt gebruiken. In dit artikel wordt een handig programma besproken waarmee je met een paar muisklikken een complete website naar je computer kan kopiëren.

Websites kopiëren met WinHTTrack Website Copier

Met het programma HTTrack is het mogelijk om automatisch een complete website op je computer op te slaan. De website waar je dit gratis programma kan downloaden vind je onder dit artikel. Installeer het programma op de gebruikelijke manier.

Nadat je het programma hebt opgestart, klik je meteen op ‘Volgende’. In het scherm dat nu verschijnt kan je een naam geven aan de website die je wilt kopiëren. Dit wordt tevens de map waarin straks de bestanden van de website worden opgeslagen. Verder kan je in dit scherm aangeven op welke locatie je de website op je computer wilt opslaan. Klik daarna op ‘Volgende’.

Op het scherm dat nu verschijnt, moet je de URL van de website invullen. Handig is om dit met knippen en plakken vanuit je browser te doen. Zo weet je zeker dat je de juiste URL te pakken hebt. In het dropdown menu boven het veld waar je de URL moet invullen, staan nog allerlei handige opties. Eén van die opties is dat je o.a. de links van een website kan testen. Handig voor website beheerders. Wil je echter alleen de website downloaden dan laat je dit dropdown menu staan, zoals het standaard is ingesteld. Klik op ‘Volgende’.

Er verschijnt nu nog een scherm waar je een aantal laatste instellingen kunt wijzigen. Laat dit echter gewoon staan, zoals het standaard is ingesteld. Klik nu op ‘Voltooien’ en het downloaden van de website kan beginnen.

Aanbevolen links

http://www.httrack.com/

Dit artikel is geschreven door .