(advertentie)

Foto’s tegelijk verkleinen

Wanneer je regelmatig foto’s op het web plaatst, moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo moeten de foto’s qua formaat aangepast worden en mogen ze ook niet te langzaam laden. Met bijvoorbeeld Photoshop kun je de foto’s verkleinen en comprimeren. Maar er is ook een snellere en goedkopere oplossing: Web Resizer, een ideaal programma voor mensen die veel met websites werken.

Met het gratis programma Web Resizer van Minio Studio verklein je in een handomdraai een hele map foto’s naar een kleiner formaat. Download Web Resizer om direct aan de slag te gaan!

Foto’s verkleinen

Met Web Resizer is het niet moeilijk meerdere foto’s (een hele map) in één keer te verkleinen. Selecteer bovenin de map waarin de foto’s staan die je wilt verkleinen en selecteer in de rechter kolom welke foto’s je wilt bewerken. Kies vervolgens bij ‘Destination Folder’ de map waarin de kleinere foto’s opgeslagen moeten worden. Let hier goed op anders overschrijft Web Resizer de originele foto’s!

Onder ‘Destination Folder’ kun je aangeven naar welk formaat en bestandstype de foto’s weggeschreven moeten worden. Ook de resolutie kun je aanpassen. Tot slot is het zelfs mogelijk om alle foto’s in één keer in zwart-wit of sepia te veranderen. Web Resizer kan dus meer dan alleen foto’s verkleinen. Om het ‘resize’ proces in gang te zetten klik je op de knop met het pijltje (Resize selected).

Bestandsnaam aanpassen

Wil je de bestandsnamen van meerdere foto’s hernoemen? Eén voor één handmatig aanpassen is dan een heel karwei. Met Web Resizer kun je dit klusje in één keer klaren. Klik op de knop ‘Output options’. Zet een vinkje bij ‘Rename file’. Vul bij Prefix een aangepaste naam in. Bij Suffix vul je alleen iets in wanneer je het originele bestandsnaam in de nieuwe bestandsnaam wilt verwerken. Bij Suffix vul je dan in wat er achter de originele bestandsnaam moet komen te staan. Zet vervolgens ook een vinkje bij digits om de nieuwe bestandsnamen te nummeren. Met een druk op de knop ‘Resize selected’ zijn alle bestandsnamen in één aangepast.

Watermerk

In sommige situaties kan het handig of zelfs noodzakelijk zijn om een watermerk aan je foto’s toe te voegen (bijvoorbeeld bij copyright). Met Web Resizer kun je aan alle foto’s in één keer een watermerk toevoegen. Klik hiervoor op de knop ‘Output options’. Zet vervolgens een vinkje bij ‘Insert text’ en vul in het veld daaronder een tekst in voor het watermerk. Met de opties daaronder kun je vervolgens de tekst verder opmaken en uitlijnen.

Andere mogelijkheden

Wanneer je op de knop ‘Output options’ klikt heb je nog meer mogelijkheden tot je beschikking. Zo kun je bijvoorbeeld alle foto’s in één keer een kwart slag roteren. Ook is het mogelijk om alle foto’s in één keer naar een ZIP bestand weg te schrijven. Experimenteer eens met alle opties voor het beste resultaat, maar let er wel op dat je altijd een ‘Destination folder’ instelt om te voorkomen dat je de originele foto’s overschrijft.

Veel succes!

Aanbevolen links:
http://www.minostudio.com/blog/

Dit artikel is geschreven door .