(advertentie)

SEO Tool

Zoekmachine optimalisatie kun je niet overlaten aan een één over ander tooltje. Het is een kwestie van logisch nadenken en hard werken. Toch kunnen sommige tools je veel werk uit handen nemen. De SEO toolbar is er daar één van.

De SEO Toolbar is een plugin voor Firefox (heb je geen Firefox dan moet je dit dus eerst downloaden en installeren) en kun je gratis downloaden van seobook.com.

Kort even een aantal mogelijkheden.

SEO XRay

Met de SEO XRay knop kun je snel controleren of elke pagina op een website een unieke title-tag en meta-description heeft en niet het maximum aantal tekens van respectievelijk 65 en 155 overschrijdt. Daarnaast kun je zien welke headers (h1, h2, h3, etc.) een bepaalde pagina heeft en een overzicht genereren van de zoekwoorden en zinsdeelzoekwoorden met de hoogste keyword density.

Zoekwoorden highlighten

Wil je weten wat de keyword dichtheid is op een bepaalde pagina. De SEO Toolbar heeft hiervoor een handig tekstveld. Vul hierin het zoekwoord en klik op de markeerpen. De SEO Toolbar highlight alle treffers op de pagina waardoor je snel een mooi overzicht krijgt van de keyword verdeling. Naast het highlighten van zoekwoorden kun je met de toolbar ook snel alle nofollow links in kaart brengen.

Rankchecker

Wil je weten welke posities je ongeveer hebt op bepaalde zoektermen in Google? Met de rankchecker functionaliteit in de SEO Toolbar kun je een lijst met belangrijke zoektermen definieren voor een bepaalde website. Met een druk op de knop geeft de Rankchecker de posities in Google van de website op de betreffende zoekwoorden weer. Met de Rankchecker kun je meerdere lijsten met zoekwoorden voor verschillende websites aanmaken en opslaan.

Linkbuilding

Wil je weten welke websites allemaal naar een bepaalde website/pagina linken? Klik dan op het knopje met de ‘i’. Je krijgt dan een snel overzicht van alle websites die een link naar de pagina of website hebben opgenomen. Handig wanneer je bezig bent om het linkprofiel van een bepaalde website of pagina te verbeteren.

Aanbevolen links:
http://www.hayona.nl

Dit artikel is geschreven door .