(advertentie)

Youtube in powerpoint

Het toepassen van video van Youtube in Powerpoint is nog niet zo eenvoudig. Er is nu een handige plugin voor Powerpoint 2007 waarmee het heel eenvoudig is geworden om een Youtube filmpje in je powerpoint presentatie te plaatsen.

Youtube plugin downloaden en installeren

Om een video van Youtube in Powerpoint toe te kunnen voegen moet je eerste deze plugin downloaden. Pak het ZIP bestandje uit en plaats het op ergens op je harde schijf (let op, als je eenmaal de plugin in Powerpoint hebt geïnstalleerd moet je dit bestandje niet meer verplaatsen).

Open nu Powerpoint 2007. Klik helemaal linksboven op het Office logo en kies ‘Opties voor PowerPoint’. Klik nu op ‘Invoegtoepassingen’ en selecteer onderaan in het uitklapmenu ‘Powerpoint-invoegtoepassingen’. Klik op ‘Start’.

Er verschijnt nu een nieuw scherm. Klik op ‘Nieuwe toevoegen’ en zoek het bestandje op dat je eerder hebt gedownload, uitgepakt en op je harde schijf hebt geplaatst. Klik op ‘Ok’ en zet een vinkje voor de plugin. Klik nu op ‘Laden’ en sluit het venster af.

Youtube in Powerpoint toevoegen

De plugin werkt nu. Klik hiervoor in het lint op ‘Invoegen’.  Helemaal aan de rechterkant zie je nu‘Youtube video’. Klik hierop en volg de instructies op.

Let op: voor het afspelen van de Youtube video’s is een internetverbinding nodig.

Youtube video toevoegen zonder plugin

Bekijk onderstaande video voor een stap voor stap uitleg om Youtube video’s in een presentatie te zetten zonder de plugin (Engels). Dit is iets ingewikkelder.

Aanbevolen links:
http://www.hayona.nl

Dit artikel is geschreven door .