(advertentie)

Gratis foto’s gebruiken

Iedereen is wel eens op zoek naar een foto. Voor uw website, een brochure of leaflet. Op internet zijn tal van mogelijkheden om aan hele mooie foto’s te komen. En vaak is dit nog gratis ook. In dit artikel een bespreking van een aantal handige fotosites.

Google Afbeeldingen en Flickr.com

Een van de bekendste manieren om aan afbeeldingen te komen is Google Afbeeldingen. Via de zoekmachine kan gezocht worden in het enorme aanbod van afbeeldingen en foto’s die op het web te vinden zijn. Het enige nadeel is dat de foto’s meestal van niet al te beste kwaliteit zijn.

De enorme database van Flickr.com biedt daarentegen wel heel interessant materiaal, gemaakt door amateurs. Let echter wel even op de copyright.

Stock Exchange

Stock Exchange is één van de best bewaarde geheimen van het internet. Deze fotobank is volledige gratis en biedt een enorme hoeveelheid hoge kwaliteit foto’s. Van sommige foto’s is het verplicht om de bron te vermelden, maar de meeste foto’s kunnen zonder problemen worden gebruikt. Registratie is wel verplicht.

Stock Expert

Kunt u geen goede foto’s vinden op Stock Exchange dan biedt Stock Expert misschien uitkomst. Dit is de grotere broer van Stock Exchange, maar biedt tegen geringe betalingen zeer hoogstaand materiaal. Erg handig is dat je zelf categoriën kan aanmaken waarin je foto’s kan opslaan. Zo kan je binnen Stock Expert je eigen fotobank creëren. De foto’s zijn verkrijgbaar vanaf 1 dollar per stuk en kunnen betaald worden met credits die je met je creditcard kunt kopen.

Free Foto

De website Free Foto biedt een hele aardige collectie beeldmateriaal. Helaas zult u hier voornamelijk natuurfoto’s en foto’s van allerlei objecten vinden. Voor foto’s van mensen kunt u het beste Stock Exchange of Stock Expert gebruiken.

Yoto Photo

Een heel aardige service waarme je tegelijkertijd kan zoeken in verschillende fotosites. Als u deze site gebruikt, zal het u niet ontgaan dat de foto’s die Yoto Photo vindt voornamelijk uit Stock Exchange en Free Foto afkomstig zijn. Desalniettemin is het een erg handige zoekmachine.

Bewerken met Picasa

Zonder fotobewerkingsprogramma bent u nergens. Helaas zijn programma’s als Photoshop erg prijzig. Het gratis programma Picasa van Google is een prima alternatief. U zult zich verbazen over de gebruiksvriendelijkheid. Lees het artikel op deze site over werken met Picasa (zie hiernaast in het blok gerelateerde artikelen).

Aanbevolen links

https://unsplash.com/
https://www.freeimages.com/

Dit artikel is geschreven door .