(advertentie)

Inhoudsopgave in Word maken

inhoudsopgave word

Als u een uitgebreid advies of rapport heeft geschreven, is het handig om een inhoudsopgave in Word te maken. U kunt een handmatige inhoudsopgave in Word maken, maar dat is lastig als u op een later moment het rapport wilt aanpassen. Je bent dan veel tijd kwijt om de Word inhoudsopgave aan te passen. Kies daarom voor een eenvoudige en automatische inhoudsopgave.

In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘hoe maak ik inhoudsopgave in word?’ We leggen stapsgewijs uit hoe je een handmatige of automatische inhoudsopgave maakt en hoe je een paginanummering in Word toevoegt.

Inhoudsopgave in Word maken

Onderstaande stappen laten zien hoe je eenvouding een Word inhoudsopgave maakt.

Gebruik subkoppen

Bij een inhoudsopgave in Word dien je gebruik te maken van subkoppen. In de werkbalk in het Word document kunt u verschillende stijlen kiezen voor je subkoppen. Kies voor Kop 1 voor de titels en gebruik kop op 2 en 3 voor de subkoppen. Je kan zelf de koppen nog vormgeven, zodat het aansluit bij de huisstijl. Geef de koppen in het Word document vervolgens de verschillende stijlen mee die je zojuist hebt aangemaakt. Deze koppen vormen de inhoudsopgave.

subkoppen in word

Inhoudsopgave maken

Nadat aan alle koppen en subkoppen een stijl is toegekend, is het tijd om de daadwerkelijk een inhoudsopgave in Word te maken. Zet de cursor op de plek waar je de automatische inhoudsopgave wilt toevoegen.

Ga nu als volgt te werk:

 1. Ga in het menu naar het tabblad ‘Verwijzingen
 2. Kies vervolgens op ‘Inhoudsopgave
 3. Selecteer één van de verschillende stijlen. De inhoudsopgaven zijn onderverdeel in ‘Automatische inhoudsopgave‘ en ‘Handmatige inhoudsopgave.

Een automatische inhoudsopgave wordt automatisch bijgewerkt, dit geldt niet voor een handmatige inhoudsopgave in Word. Zodra u een keuze hebt gemaakt voor een Automatische inhoudsopgave of een handmatige inhoudsopgave verschijnt de inhoudsopgave in uw document.

Inhoudsopgave word maken

Inhoudsopgave Word

Inhoudsopgave in Word aanpassen

Heeft u het document bewerkt en moeten de verschillende titels en subtitels aangepast worden? Dan kan bij een automatische inhoudsopgave dit eenvoudig aanpassen. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Selecteer de inhoudsopgave. Er verschijnen een aantal functies links bovenin automatische inhoudsopgave.
 • Klik op ‘bijwerken‘.
 • U krijgt de keuze voor ‘Alleen paginanummers bijwerken‘ en ‘in zijn geheel bijwerken.’

Kies alleen voor de laatste optie als u nieuwe titels en subtitels aan uw inhoudsopgave heeft toegevoegd. In de meeste gevallen kunt u de eerste optie gebruiken. Klik op ‘OK’ om de inhoudsopgave aan te passen.

Handmatige inhoudsopgave in Word

Wil je liever zelf een inhoudsopgave maken in Word? Gebruik dan een handmatige Word inhoudsopgave. Bij een handmatige inhoudsopgave maak je gebruik van de opmaak, maar voeg je zelf de titels en paginanummers toe. Door gebruik te maken van een handmatige inhoudsopgave bespaar je veel tijd qua opmaak. Bovendien krijg je de paginanummers bijvoorbeeld niet strak uitgelijnd. Een handmatige inhoudsopgave voeg je op de volgende manier toe:

 • Ga in het menu naar het tabblad ‘Verwijzingen
 • Kies vervolgens op ‘Inhoudsopgave
 • Selecteer één van de verschillende stijlen onder handmatige inhoudsopgave en vul de Word inhoudsopgave zelf verder in.

Paginanummering in Word

Vergeet niet de paginanummering toe te voegen aan je document. De inhoudsopgave verwijst immers naar de paginanummers. Paginanummering in Word voeg je als volgt toe:

 • Ga in het menu naar het tabblad ‘Invoegen
 • Selecteer ‘paginanummerering‘.
 • Kies de plek waar je de paginanummering wilt plaatsen.
 • Selecteer vervolgens een stijl en de paginanummering wordt toegevoegd aan je document.

Paginnanummering in word

Dit artikel is geschreven door .