(advertentie)

Jouw folders bladerbaar maken

Je kent ze wel, de bladerbare folders van Kruidvat, Praxis of plaatselijke super. Ze hebben het vaak in hun site geïmplementeerd. Onbetaalbaar voor je eigen site, maar er is ook een site waar je jouw folders gratis kan uploaden en publiceren. Je hebt bovendien nog een veel groter bereik.

Al lange tijd heb ik een nee-ja sticker op mijn voordeur. Modern als ik ben, kijk ik de foldertjes digitaal. Even aanmelden voor de nieuwsbrief en de folder staat elke maandag via een link in mijn digitale brievenbus. En dat doe ik alleen bij de foldertjes die ik interessant vind. En mijn vrouw ook. De foldertjes zijn via een pdf omgetoverd tot een digitaal exemplaar. Zelfs als je de pagina omslaat dan hoor je een ritselend geluid. Net echt…

Uw eigen folders bladerbaar maken

‘En dat wil ik nou ook met de foldertjes van de zaak’ denk je. Een kostbare aangelegenheid om dat speciaal te laten bouwen en te implementeren in jouw website. Net als youtube en flickr is er een mooie gratis toepassing. Die is te vinden op http://issuu.com/. Nadat je je hebt aangemeld, kan je een categorie en tags aanmaken en dan de pdf-uploaden. Het is belangrijk dat je de pdf per pagina upload.

Mogelijkheden in issuu

Via een apple-achtige-menu-manier tref je aan de onderkant je pagina’s aan. Klik je op een willekeurige pagina, die wordt nu vergroot. Klik nog een keer en je hebt de folder op ware grootte. Via de muis kun je dan de uithoeken van de bladzijde bekijken. Via een script kun je de folder ook op je site laten zien, net als bij youtube-filmpjes. Het mooie is dat issuu erg veel materiaal bevat. Je kunt er zeer zeker ook inspiratie op doen voor je eigen blad en kijken wat anderen in dezelfde categorie aanbieden.

Iets vergelijkbaars heb je ook voor powerpoint presentaties. Check www.slideshare.net.

Aanbevolen links

http://www.issuu.com
http://www.slideshare.net

Dit artikel is geschreven door .