(advertentie)

Linkbuilding 2.0 met LinkedIn

LinkedIn is een sociaal netwerk dat vooral veel gebruikt wordt als zakelijk instrument. Omdat je LinkedIn voor een groot gedeelte zelf kunt invullen, is het een ideaal instrument voor linkbuilding 2.0. In dit artikel een korte maar handige tip hoe je LinkedIn kunt gebruiken voor linkbuilding.

Waarom is linkbuilding belangrijk

Om goed te kunnen scoren in zoekmachines moet je rekening houden met drie componenten: tekst, indexatie en populariteit. Tekst heeft alles te maken met de zoekwoorden die je verwerkt in de tekstelementen van je website. Indexatie is een meer technisch verhaal, maar wel belangrijk om je website ‘open’ te zetten voor zoekmachines. Zowel het tekstelement als het indexatie-element zijn zaken die je in eigen hand kunt houden. De populariteit van je website is echter lastiger om in eigen hand te houden. Het gaat hier in hoeverre andere sites naar jouw site verwijzen. Je bent dus afhankelijk van andere sites.

Met de opkomst van sociale media, zoals Hyves, eKudos en LinkedIn zijn er toch weer een aantal deuren open gegaan. Je kunt namelijk zelf actief meedoen met deze sites en zodoende zorgen voor goede links naar je eigen website.

Goede links van LinkedIn naar je eigen website

Indien je een profiel hebt op LinkedIn kun je dit gebruiken om een aantal goede links naar je eigen website(s) aan te maken. Op je profielpagina kun je namelijk een aantal websites opgeven. Het nadeel van de weergave van deze websites is dat ze bijvoorbeeld als volgt worden weergegeven: blog: www.frankwatching.com. Een dergelijke link heeft geen goede anchor tekst. Een goede anchor tekst bevat zoekwoorden waarop je in Google wilt scoren. Hoe kun je nu van deze link een goede anchor tekst maken? Het is heel simpel. Ga als volgt te werk:

  • Klik op ‘Edit’ achter de betreffende link
  • Kies in het uitklapmenu voor ‘Other:’
  • Geef nu de link op en de anchor tekst, bijvoorbeeld ‘Marketingportaal, gratis tips’
  • Klik op ‘Save changes’. De link wordt nu weergegeven met de opgegeven anchor tekst. Mooi meegenomen toch?

Aanbevolen links:
http://www.hayona.nl/diensten/online-marketing/zoekmachine-optimalisatie-seo-advies

Dit artikel is geschreven door .