(advertentie)

Webcam uitzending op je site

Video op internet behoort niet langer meer tot de onmogelijkheden. YouTube is daar het grote voorbeeld van. Daarbij is het ook niet meer moeilijk om video op je eigen website te plaatsen. Het is een kwestie van het knippen van de HTML code naast het filmpje op YouTube en plakken op je eigen webstie en de video kan afgespeeld worden. Maar wist je dat het tegenwoordig ook al heel makkelijk is om ‘live’ video via een webcam op je eigen website uit te zenden? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt realiseren.

Voor het uitzenden van live video heb je in eerste instantie een webcam nodig. Deze kun je al vanaf 20 euro kopen bij uw elektronicazaak. Daarnaast maken we gebruik van de site www.ustream.tv. Je kunt deze site gebruiken om gratis live video uit te zenden.

Een account maken en een uitzending starten

Ga naar de site www.ustream.tv en klik rechtsboven op ‘sign up’. Vul de benodigde gegevens in om om een account te maken. Nadat de registratie is voltooid en je bent ingelogd, klik je op ‘My shows’ om een uitzending te starten. Geef een naam op voor de uitzending, zorg dat je webcam op je computer is aangesloten en klik op ‘Broadcast now’. Er verschijnt nu een popup met de vraag of de website toegang mag krijgen tot je webcam. Klik op ‘Allow’. In het scherm dat nu overblijft, klik je op ‘Start broadcast’ en de live uitzending begint.

Een live uitzending op je eigen site

Als je een live uitzending start is deze eigenlijk alleen nog maar te vinden via de website van Ustream. Veel leuker en interessanter is als je de live uitzending ook via je eigen website kunt verzorgen. Met Ustream is dat mogelijk. Klik hiervoor op ‘My shows’ en vervolgens op tabblad ‘Share’. Kopieer het regelje code bij ‘Embed’ en plak dit in je eigen website. Zodra je de uitzending weer start, wordt deze ook op je eigen website weergegeven.

Aanbevolen links:
http://www.ustream.tv

Dit artikel is geschreven door .