(advertentie)

Werken met versies in Word

Een Word document wordt vaak meerdere keren bewerkt. En dat niet alleen. Vaak wordt er ook met verschillende mensen aan hetzelfde Word document gewerkt. In al die gevallen is het handig om verschillende versies van hetzelfde Word document op te slaan. Dat kan door iedere keer de optie ‘opslaan als’ te gebruiken, maar Word biedt een functie die veel handiger is.

Meerdere versies opslaan in hetzelfde bestand

Ga hiervoor naar ‘bestand > versies’. Er verschijnt een venster. Klik op ‘nu opslaan’. Er verschijnt een nieuw venster waar je eventueel een aantal opmerkingen achter kunt laten over de betreffende versie. Na op OK geklikt te hebben wordt de versie opgeslagen en keer je terug naar je Word document. Je kan op deze manier heel snel meerdere versies van hetzelfde document opslaan.

Als je de eerste keer een versie opslaat, moet je na het opslaan van de versie het document ook nog een keer op de gewone manier opslaan (als een normaal .doc bestand). Dit doet Word automatisch. Je moet dan alleen een bestandsnaam opgeven en op OK klikken.

Een versie openen

Wil je een eerdere versie weer tevoorschijn halen, ga dan weer naar ‘bestand > versies’. In de selectielijst kan je één van de versies kiezen (indien je natuurlijk in een eerder stadium meerdere versies hebt opgeslagen). Klik nu op ‘Openen’ en de versie wordt in een nieuw document geopend.

Meerdere versies vergelijken

Als je twee versies hebt geopend, is het handig om deze naast elkaar te zetten. Standaard zet Word de twee versies onder elkaar. Om de versies naast elkaar te krijgen, ga je naar ‘Venster > Naast elkaar vergelijken met’. Word vraagt nu met welk document dat geopend is je wilt gaan vergelijken. Nadat je een document hebt gekozen en op OK hebt geklikt, worden de Word documenten netjes naast elkaar gezet.

Dit artikel is geschreven door .