(advertentie)

Snelheid meten van je site

Het is al tijden bekend dat een bezoeker maar een paar seconden nodig heeft om een website te beoordelen. Is dit oordeel negatief dan zal de bezoeker in de meeste gevallen de site verlaten. Er zijn talrijke artikelen over hoe je de bezoeker kunt vasthouden. In dit artikel gaat het om één onderdeel daarvan, namelijk de laadtijd van je website. Met andere woorden, hoeveel tijd heeft je website nodig om op het scherm van je bezoeker te verschijnen?

De snelheid van je website is erg belangijk. Niets is zo frustrerend als een website die traag werkt. Daarnaast heeft een snel geladen website als voordeel dat de bezoeker de inhoud van de site direct kan beoordelen. Bij een website die traag laadt, begint de bezoeker al met een negatieve ervaring. En dat komt over het algemeen niet ten goede aan het eindoordeel.

Welke onderdelen bepalen de laadtijd

Er zijn verschillende factoren die de laadtijd van je website bepalen. Een belangrijke factor is het type internetverbinding dat je bezoeker heeft. In Nederland heeft 34,3% van de huishoudens de beschikking over breedband internet. Deze percentages zullen alleen maar toenemen, maar je hebt er niet direct invloed op.

Op veel andere factoren die de laadtijd van je website bepalen heb je wel invloed, zoals:

  • De HTML code
  • Plaatjes
  • CSS (opmaakbestanden)
  • Scripts
  • Externe objecten
  • Etc.

Het is de kunst om al deze onderdelen zoveel mogelijk te optimaliseren.

Pingdom Tools

Op internet is een tool te vinden waarmee je de snelheid van je website kunt analyseren. Ga hiervoor naarPindom Tools en vul het adres van je website in. Na korte tijd verschijnt er een uitgebreide analyse van je website op het scherm. De grafieken en getallen geven precies per onderdeel van je website aan waar de bottlenecks zitten.

Veel succes!

Aanbevolen links:
http://tools.pingdom.com

Dit artikel is geschreven door .